Свободата днес и тук 29 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Скандал с причина, но без повод

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иван Бедров

 

Всеки нов детайл от сериала с абсурдното поведение на г-н Президента ме приближава все повече към следното заключение: г-н Президентът е изнервен. Не е спокоен. Не е уравновесен. И както често се случва с хората на власт, най-близкото му обкръжение ентусиазирано го подкрепя в стъпките към ръба на пропастта. Разбира се, те си мислят, че го правят много щастлив. И са доволни.

Всяка реплика на г-н Президента от последната седмица, всяко съобщение на прессекретариата му, всяко действие на екипа му демонстрират целеустременост. Засега само устремът е виден, целта остава скрита.

Г-н Президентът очевидно много искаше да бъде в центъра на скандал. Дори си мисля, че не е държал изключително много точно на Симеон Дянков. Финансовият министър попадна на терена, когато г-н Президентът вече се беше засилил да бие дузпа. И топката просто го срещна.

Г-н Президентът обвини финансовия министър, че провокира съмнения към него и така петни името му. Г-н Президентът обаче на практика демонстрира как се прави това. Екипът му организира доста странна като жанр среща с репортери, на която един от репортерите избрал един от 22 еднакви диска, после някъде се подписвали, раздавали, а едно копие заминало за парламента. Това ми звучи като “Ето, всичко е пред вас, вижте добре, за да ви използваме като свидетели, когато Цецка Цачева не ни повярва”. Това вече е интригантстване.

Не мога да се освободя и от въпроса Защо колегите са позволили да бъдат така грозно използвани. Работата на журналистите не е да разнасят дискове от една държавна сграда в друга.

Устремът е прекалено видим. Целта обаче все още остава неизвестна. Имаме скандал без повод, но с причина. А причината може да бъде само някъде там, където интересите на президента или близки до него лица, са застрашени. Някъде, където той се чувства уязвим.

снимка: president.bg

Блогът на Иван Бедров - http://ivanbedrov.com/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional