Свободата днес и тук 10 Декември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Главата на държавата се плези на Брюксел пред децата на България

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

 

“Ние свикнахме от предишните десетина години да ходим в Брюксел да се оплакваме или да се оправдаваме. Вече ми е обидно да го правим”.

Познайте кой го казва. Жорж Ганчев? Велко Вълканов? Волен Сидеров?

Не, това е поредното завръщане на Георги Първанов към корените му – явно ще търси отново легитимност в национализма, откъдето започна кариерата му като учредител на ОКЗНИ с мисия да се внедри от името на партията си.

За целта на поредния си завой Първанов употреби днес детска аудитория като фон за посланието, разпространено от телевизиите тази вечер. Какво да му кажат? Зяпат го децата. И се усмихват. Камери и светкавици са това! Така Първанов не се посвени да употреби красота ( на децата), която обаче едва ли ще спаси света на българската олигархия, вбесена от намесата на ЕС като единствен истински предпазен механизъм пред пълното мафиотизиране на страната ни.

Впрочем, когато отиде да се снима с деца в дома за изоставени деца в Могилино, където красота не може да намери и най-циничният от циничните му съветници, Първанов даде ясна заявка, че няма задръжки да спекулира нито с детската красота, нито с грозотата на гледката от детското страдание. При това в Могилино отиде едва след като минаха много месеци, за да се забрави грозната му реплика след потресаващия филм на Би Би Си за Могилино – реплика, според която документалният разказ на англичаните не бил направен с “любов към България”.

Брюксел си “позволи” чрез своята служба ОЛАФ да прати на подсъдимата скамейка спонсори на Първанов. Колкото и да се гърчи, травмираната българска Темида ще трябва да си свали превръзката от очите и да постъпи като германската й посестрима, която вече прати в затвора германските съучастници на първановите спонсори.

А Първанов бърза да я изпревари и сваля маската на “европеец”.

През “предишните десетина години” Първанов мина през какви ли не метаморфози. От интимен партиен другар на Милошевич стана дистанциран от него “модерен ляв”, който убеди БСП да преглътне НАТО, за да яхне натовска България и да я оседлае като руски троянски кон, пришпорен от милиардите на енергетиката – тема, която не пропусна да обсъди пред камерите на детски фон и днес!

През предишните 3 години президентът на европейска България не беше поканен нито веднъж в Брюксел. Беше там за пръв и последен път “по устав” като президент на току що приетата в ЕС България на 1 февруари 2007 г. , но държа тогава толкова неадекватна реч, че трябваше да минат цели три годи, преди да го пуснат пак на същата трибуна.

Междувременно Първанов стана световен шампион по срещи с Путин сред европейските държавни глави.

Да ни е честит новоизпеченият евроскептик, същият, който май и Путин ще изпържи, стига да може и да му е важно за личните проекти!

Блогъ на Иво Инджев - http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional