Свободата днес и тук 26 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Аутисти

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
д-р Тони Филипов

„Стандарт”: „Дейвит отвя Иванчо в Перник”. Според мен по-лошото е, че отвя и Георги. Неблагодарници! Щяха да видят университет на куково лято… Вместо да се кръщават на Георги, на Гоце дори, те измисляли нови имена. Ама съвсем нови – Дейвит, Юнистинян, Елегзандър, Християния. Да не си помислите, че става дума само за индобългари. Не! Мома, родена от чисти българи (доколкото там може да се говори за чисти българи, щото, както съм ви казвал, шопите са печенеги), получила исконното българско име Кимбърли-Савина.
Перник, споко! Не е само при вас, по цялото Bg е така. Например по-лани в Bg се родиха две Клеопатри и един Цезар, един Ромео и 17 Жулиети… Зоро се роди, Тарзан също. Даже Будьони се роди. Различното при вас е, че поради невежество, или пък в стремежа си да екзистирате чрез своята провокативност, кълчите имената. Като например дето сте обърнали римското Юстиниан на арменско – Юнистинян.
Другата тенденция в Перник била в кръщаването с библейски имена - много Йосифи и Мария-Магделени се появили, а също и няколко Исуса. Но и това не е ново. Средногодишно у нас се раждат между 30 и 40 Исуса.
Да не забравя да ви кажа. Май ще излезе, че дедо Максим не е бил полковник. Но въпреки това хората продължават да се отдръпват от църквата и да се връщат към Бога.
Понеже стана дума за Исус… Седнахме оня ден с един колега да пием по едно вино. А то кръщавано, покръствано, възраждано... То бива-бива "винохулство", ама чак пък толкова! Ръцете да им изсъхнат на водочерпците дано! Само Исус е направил вино от вода, бе, ало! Викам на келнера: "Абе, Исусе, това вино ти ли го правиш?!" А той ми вика: "Не съм Исус, а Христоско. Таш... Пардон…
При Тато немаше такива изгъзици. Повечето хора си кръщаваха на дядовците. Е, не съвсем… Светльо на дядо му Ламби, Ташко на дядо му Мъдьо… Но поне се търсеше някаква етимологична близост. И всеки си носеше отреденото име. Както казваше Дядо Вазовия Рачко Пръдлето “Защото човек, защо живей, да прощаваш? За едната чест и за красното име.“
Точно както каза и президентът на Дянков: „Аз имам едно име, което е завещано от моите родители, което искам да оставя на моите деца неопетнено.”
Казано е: първо ти работиш за името си, после то работи за теб. Исус например, 33 г. е работил всеотдайно за името си и ето, то вече два милениума работи за него. Проблемът при г-н президента е, че той е работил за две имена. Така усилията се разпиляват и като крайно нито Георги, нито Гоце ще работи пълноценно за него. Така си мисля, де…
Извинявайте, мисля, че станах малко банален с тая тема… Повече нема.
Сещам се обаче нещо друго. През 2004 г., ако помните, вестниците изровиха в Роман един Нато Нанков, който така си беше кръстил и бръснарницата - Бръснарница НАТО. Оня ден ми обадиха, че кризата и него ударила до степен на фалит. А му бях предрекъл, че след влизането ни в Алианса само ще седи и ще бере дивиденти от името си…
Виж, Станишев си арендова името добре. И Велчев, Пирински… Абе, четох, че Станишеви се готвели да искат вот на недоверие на правителството. Боже тия са направо социалисти-аутисти. Пардон, исках да кажа утописти. Макар че като се замисля, и аутисти е верно… Макар че пък, от друга гледна точка, те гражданите ще излязат утописти. Ако е вярно, че Станишеви са източили 3.7 млрд. от резерва, гражданите ще има да утопват бюджетната паница… То и ние, де, ама нас орли ни яли…
Пък държавната глава атакува околовръстно. “Нагледахме се, вика, през тези 20 години на хора, които се учат, когато влязат в парламента и даже в правителството.”
Мълчи, Гоце, мълчи! Че вашите и двамата памперси на наш такова… се учиха. И на Станишко, и на Жан на първия ред на първата страница на трудовата им биография пише: премиер. Тъй че мани ги тия иширети… И за двамата имаш лична отговорност!
А за Бойко не съм съгласен. Писал съм и друг път какъв респект има той към знанието и опита. Когато отказа да се кандидатира за президентските избори, той обясни ясно: „За мен няма по-лесно от това да участвам в тях. Но няма да го направя. Защото всеки човек има нужда да се учи... Аз не искам да се уча на гърба на хората. Тук трупам опит и събирам екипи...”
И остана да се учи на таковата на софиянци, а не отиде на таковата на целия народ. Това значи държавническо отношение!
Е, колко се е научил, толкова. Това все пак са Божи работи. Важното е, че има съзнанието и желанието.
Малко културни новини. „Телеграф” съобщава на читателите си от първа страница: „Лейди Би лъсна гола. Този път показва и котето.”
Ало, пенсиите, нема друг вестник, който за без пари да ви покаже и котето, не ли?! Туй коте е от Пазарджик, ако не знаете.
Пловдивският окръжен съд дал на Раиф Али 18 години строг тъмничен, защото усмертил тъща си с автомобилна джанта. Тежка е присъдата за това провинение, но трябва да се научим, че така не бива. Не бива да си убиваш тъщата с каквото ти падне… Хуманното отношение, което ни налага Европа дори при убийството на животните, изисква това да става с един точен и премерен удар, изненадващо. Та жертвата да не изпита, нито ужас, нито дори страх. Да си иде щастлива един вид.
С джанта! Боже, какви варвари има…
 

Блогът Из делниците на един луд - http://delnicite.blogspot.com/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional