Свободата днес и тук 10 Декември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Шоуто на Първанов- ( епи)криза на един залязващ автократ

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

Искането за импийчмънт е продължение на шоуто”, каза днес водещият, сценаристът и режисьорът на “Шоуто на Първанов”.

“Аз никога , дами и господа, не съм си позволявал подобни обидни квалификации”, заяви още той по повод на опонента си Дянков пред събралите се журналисти ( сред които моя милост, наречен от него ехидно “безобиден журналист” във в. “24 часа”). Минути по-късно обвини депутата Асен Агов в “пошлост”.

“Разговорът беше интелигентен, беше конструктивен” продължи да ехидничи водещият на шоуто, подигравайки се на унижения от него Дянков.

“Нашата сговорчивост и коректност не бива да се тълкува като слабост”, допълни фронтменът на шоуто , чиято изява с унижаването на Дянков, беше определена от един от най-известните специалисти по менталните проблеми в България д-р Николай Михайлов като проява на насилие.

“Премиерът Борисов и ГЕРБ стават заложник на “костовизацията””, декларира пак той, споменавайки общо 8 пъти Иван Костов – многократно повече от когото и да било друг в тази своя пресконференция.

“Диалог под сатъра на импийчмънта не може да има. Ако не бъде съкратена процедурата, ние просто ще работим в друг режим”, отсече като с ятаган този благ човек, който обича да говори за мир.

“Не съм убил архар! Няма възможност да бъда уличен в лъжа. Бил съм достатъчно честен и почтен пред българското общество. Не разчитайте, че от този храст ще изскочи заек”, започна да повишава тон, когато колегата Сашо Диков го попита дали би подал оставка, ако бъде хванат в лъжа. И се скара на Диков, че е отнел половината време от пресконференцията – първата негова лъжа, документирана пред нацията!

“Какво ще правя, си е моя работа”, тросна се уж благият шоумен Първанов, отказвайки отново да ни осветли за плановете си да прави в бъдеще своя партия.

Представяйки се ( в отговор на верноподанически въпрос на “ 24 часа” за това, че на гърба му се упражнявали разни медии) за най-нападания български политик в медиите, шоуменът Първанов излъга втори път чрез претенцията да бъде най-голямата медийна жертва сред българските политици.

После намекна, че може да прибегне и до “съдебната власт” с цел да подкрепи твърдението си колко е търпим към критиките.

При липсата на микрофони в залата, опитите на единствения бунтар в залата, Сашо Диков да поиска отговори на своите въпроси, бяха надежно отстреляни от водещия шоумен, който призова журналиста да се “успокои”.

Накрая косвено засегна темата, повдигната от моя скромна милост, дали е бил на един рожден ден с едни хора – отново повишавайки тон заяви, как охраната му не проверявала кой присъства на такива събирания…

Блогът на Иво Инджев - http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional