Свободата днес и тук 24 Февруари 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Ами нали ти беше там, бе, Борисов? От сутрин до вечер.

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Борислав Владимиров

Когато миналата седмица разходилият се до Катар премиер попита придружаващите го журналисти къде са били, когато са се сключвали договорите за "Цанков камък", АЕЦ "Белене" и т.н., можеше да му се "мине метър" - предвид медийното представителство в антуража за воаяжа. Но когато след няколко дни го показаха на екрана  да се кара и на лекарите със същото питане, такава наглост не се прощава.

За лекарите е ясно, че са лекували хора, затова - да видим къде беше ти, Борисов, когато "Цанков камък", "Белене" и т.н.

Беше в медиите от сутрин до вечер - за разлика от лекарите и всички останали. И така - 9 години.

В четири от тях управлявахте заедно с Ахмед Доган, не помниш ли? Нали отговаряше за борбата с лошите, когато нямаше ДАНС и всички спецслужби бяха на твое подчинение като олицетворяващ професионалното ръководство на МВР - колко лоши хвана, бе, Борисов? Или тогава лоши нямаше, а Доган беше най-добрият?

Къде беше, когато не само бюджетът, но и предприсъединителните програми на ЕС се точеха в полза на обръчите от фирми на коалиционния партньор Доган? Той самият направи знаменитото си съобщение по въпроса преди изборите през 2005 г. - когато ти беше главен секретар на МВР вече от 4 години.

Сега ли разбра, бе г-н премиер, че заменките на гори и АЕЦ "Белене" са "висша форма на корупция"? Ами нали всичко това започна по времето, когато ти трябваше да ги хващаш? Къде беше, бе, Борисов, когато шефът ти - царя, обяви възобновяването на далаверата "Белене" през 2002 г.

Когато физиономията ти красеше почти денонощно телевизионните екрани и страниците на вестниците през последвалите осем години - защо през нито една от тях не обели и дума срещу проекта, чиято цена растеше с милиард на година?

Нещо повече - къде беше, когато кандидатът ти за евродепутат Владимир Уручев представяше предизборната програма на партията ти на 1 юни миналата година и с гордост обяви, че "ГЕРБ подкрепя атомната централа "Белене""?

Кога в ГЕРБ разбрахте, че АЕЦ "Белене" е "гьол за 800 млн. лв."? Защото преди да си напишете предизборната програма - в достатъчно медии, макар и да не са любимите ти многотиражници, далаверата беше описвана надълго и нашироко, детайл по детайл?

Защо питаш лекарите къде са били, когато се е сключвал договорът за "Белене", а ти самият през януари в Берлин обясняваше на развеселената от откровените глупотевини публика, че "за АЕЦ "Белене" сега аз съм нито така, нито - така".

Защо питаш другите, когато собствената ти Цецка отиде в Москва, за да успокои бащите на "Белене", че трите руски енергийни проекта ще са ядрото на енергийната ти стратегия за  България?

Апропо, за какво точно твоят приятел Първанов ти даде още една генералска звезда?

От: http://mediapool.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional