Свободата днес и тук 28 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

По-здрави проверки за медии и партии на мафията

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
mediapool.bg

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който от 15 април се очаква да поеме ротационното председателство на парламентарната комисия за контрол на ДАНС, ще настоява да се разследват медии, партии и всякакви конструкции, свързани с "Октопода".

Сидеров заяви в неделя пред БНР, че ще настоява ДАНС "да отговорят на въпроса защо досега не са взети мерки да се започне разследване и да се търсят съдебни санкции от медии, които разпространяват забранена, секретна информация."

"Пример веднага давам. Има един така наречен вестник "Галерия", който е издание на Алексей Петров. Това се знае, "Октопода"...В едно такова издание например излизат материали, които се водят класифицирана информация", уточни Сидеров.

"И медии на "Октопода", и други конструкции, които са работили за тази схема, трябва да бъдат доста по-здраво проверявани. Според мен в България има обекти, има предприятия, фирми и, пак ще повторя медии, които работят за мафията. Те трябва да бъдат разследвани и трябва да се разделим най-после с тези спекулации, така, това лицемерие, че се засяга свободата на словото, когато се проверява една медия на мафията. Да си медия на мафията и да си наемен убиец на мафията за мен е едно и също. Защото вредата обществената е еднаква", заяви Сидеров, чиято партия е най- верният поддържник на управляващата ГЕРБ.

"Тези конструкции, които бяха направени през годините от подобни Трактори, трактористи, "Октоподи" и пр. трябва да бъдат разследвани от ДАНС. Трябва да се проверяват за пране на пари също така политически партии, проекти на "Октопода", нали, да не ги изброяваме, вие ги знаете добре", продължи Волен Сидеров.

Като политически проект на "Октопода" той визира партия РЗС на Яне Янев, за чийто симпатизант официално се "освети" Алексей Петров. За РЗС се смята, че е създадена от предишното ръководство на ДАНС, но Янев категорично отрича това.

"Докъде отиде там проверката на Сметната палата например на партийката РЗС? Установи се, че доста повече пари от субсидията са похарчени. Отговорност, санкции няма", каза Волен Сидеров.

Според него ДАНС трябва да се активизира и по отношение на "чужди" и "враждебни" интереси, които работят срещу България.

"Да, от държави, които не са в ЕС като Турция и Русия, и да се работи доста по-активно по това техните интереси по какъв начин се експонират в България, по какъв начин действат и дали не са вредни за страната ни като национален интерес. Мисля, че в тази посока може да се иска повече информация и да се изисква повече", заяви Волен Сидеров.

Това негово изявление вероятно ще предизвика дипломатически проблеми с Москва и Анкара и нищо чудно да се наложи да бъде опровергавано още преди Сидеров да поеме комисията за контрол на ДАНС.

Волен Сидеров ще настоява ДАНС да изясни "кога, как, от кого е бил назначаван Алексей Петров за служител на НСС", а публичната информация, че това е станало по времето, когато Атанас Атанасов оглавяваше контраразузнаването, били "някакви подхвърляния, недомлъвки". Също така трябвало да е ясно кога е бил освободен.

Лидерът на "Атака" не смята, че ще се наложи да се занимава с "по-рутинни неща като състав на агенцията, оптимален бюджет, така или иначе, неща по въпроси,
с които сме се занимавали и досега", докато шеф на комисията е лидерът на ДСБ Иван Костов.

Във връзка с новото изборно законодателство Сидеров каза, че "предвид местните избори едно от важните неща, които "Атака" предлага, е, да се ограничи възможността на измислени партии, най-често бизнес сдружения с неясен характер и финанси за тях, които, знаете, по време на местни избори се появяват и вкарват съветници, обикновено чисти лобисти в един или друг общински съвет."

"Това може да се преодолее, като сложат едни ясни регламенти за партии, които в национален мащаб са участвали на избори, които са взели определен процент, те да имат право и на местни избори да участват. Иначе, знаете какъв хаос става, какво
купуване и какъв черен пазар", коментира лидерът на "Атака". 

 

От - http://mediapool.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional