Свободата днес и тук 25 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Усещане за мазо

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
д-р Тони Филипов

Бойко и Дянков ровнали в „Бюджет 2009” и открили, че Станишеви яко лъгали ЕС. Реалният дефицит се оказал 3.7%, а не 1.9%. И това го открили само 9 м. след като взеха властта. Да не споменавам, че по тоя бюджет работиха половин година. Представяте ли си какви вълнуващи открития могат да направят на третата и четвъртата година от мандата? И като едни честни, като първите честни политици в България, а и в ЕС, веднага седнали и написали писмо на ЕК, че се отказваме да влизаме в чакалнята на еврото, щото сме недостойни, не покриваме маастрихтските критерии, които изискват дефицитът да е под 3%.
Не съм единодушен. От една страна тия критерии знаете ли кога ще ги изпълним? Когато ги променят. Това беше виц. Но вече не е. И от друга, мисля, че чак до такава откровеност не е препоръчително да се стига. Това са работи, които една почтена жена и на гинеколога си не споделя… Абе, малко ми намирисва на национален мазохизъм.
Ей, като казах мазохизъм, та да ви се похваля. Мисля, че макар и малко късно, но изпитах неповторимите усещания от садо-мазо тройка. Да, бе, верно! Две докторки ми правиха операция на един кътник… Така ме заклещиха на стола, едната от едната страна, другата – от другата… И ръчкат с некакви железа и бургии… Сигурен съм, че истинската садо-мазо тройка не би могла да ти даде нищо повече като усещания. И като ми хрумна тази мисъл, почнах да се смея там, на стола. После докторката ми вика, абе, ти мазохист ли си, аз те режа, ти се хилиш… Затраях си, нима можех да й споделя какво си помислих…
Между другото дентистката ми откри и кариес и иска 150 лева за пломба. Много ли е? Аз скоро не бях ходил, щото ги влача дупките с години, като кмет на София ги влача… Викам й, че НЗОК плаща по 11.28 лв. за пломба, а тя ми вика, че за тия пари и с обикновен цимент не можела да ми напълни дупката. От друга страна наистина може и да не е много. Като чета, че за квадратен метър дупка общината в София плащала 80 лв. Но пък от трета страна един разбойник ми иска по 50 лв. да ми направи терасата над гаража – вносен теракот, паро- и хидроизолация и теракола от него. Та си викам що не им пернем на софийските улици един теракот и да приключим. Така си мисля с моя прост акъл, но може и да греша.
Ало, пенсиите, мислех да ви разкажа за Лиз Тейлър, която е на 78 г., оперирана е от сърце и мозъчен тумор, придвижва се с инвалидна количка, но въпреки всичко ще се омъжва за 9-ти път. Представяте ли си, девет брака и всичките щастливи! Но мисля, че мога да съм ви много по-полезен като ви кажа друго - да си затваряте човката и да не си въобразявате, че светът още вас чака да го оправяте. За да не ви бият, не за друго. Лани полицаят Драгомир Драганов паркирал на тротоара и седнал да пийне кафенце. Минал обаче 75-годишният дедо Марин, възмутил се и направил забележка, че колата пречи на пешеходците. И нали, каквото почукало, такова влязло… Получил си го. Вчера разградският съд в лицето на съдия Константин Косев оправдал полицая. Според съдията полицаят е нападнал пенсията като цивилно лице, защото преди да почне да го възпитава се бил съблекъл по потник.
Излиза, че е прав Цецко да вика: „Ние ги хващаме, съдът ги пуска!” Всъщност, това е ясно. Но се сещам, че не така ги учеше Бойко полицаите, когато беше главен секретар: „Непрекъснато говорим на полицаите да бъдат вежливи, любезни, внимателни. Да помагат на възрастни дами и на деца. И наистина повечето го правят. Но тежкото ежедневие им се отразява зле. Дъжд, сняг, жега - те са на улицата и стоят по 5 часа. После ги пращаме на друго събитие. И накрая някой го среща и го пита колко е часът и полицаят му удря един шамар…”
Та исках да ви кажа, ако видите мъж по потник с не особено интелигентно излъчване, просто да бягате, да не питате дори за часа.
И още нещо се сещам. Казвал ли съм ви за Либерия, под чийто флаг наскоро рефлагирах? Там полицията ходи без оръжие. Щото като имаха пистолети, полицаите извършваха въоръжени грабежи. А като им го взеха, можеха да извършват само невъоръжени... Та си мисля, че ако се вземат униформите на нашите ченгета, те ще извършват престъпления само като граждани, а не като служебни лица. И рушвети ще вземат по потник, т.е. като частни лица. После си обличат куртките и отново стават честни лица. И се решава пробллемът с корупцията в МВР. Мисля, че това може да се приложи и в по-широк мащаб – докторите свалят престилките, когато изнудват болните, съдиите свалят тогите, когато съдят за пари… Обикновените граждани си свалят… Ами те нямат какво друго да свалят, освен гащите…
Бойко пак аутсорсва при Цветанка. Много ми е интересен. Като научи някоя нова мъчна дума и й се кефи с детска непосредственост. Така помня като научи „морфология на боклука”… Е, имаше и някои неудачи, като протекшън охрана, например, но в повечето случаи му се получава.
Ей, нали не очаквахте да се шегувам нещо с катастрофата на полския президент и полските политици и военти? В смисъл да направя някоя нелепа асоциация с премеждията на Параванов с Куцото пиле. Не бих могъл. Аз навремето се пошегувах колкото трябваше…
Айде стига толкова, че ме боли оперираният зъб и не мога да говоря дълго.
 

Блогът Из делниците на един луд - http://delnicite.blogspot.com/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional