Свободата днес и тук 28 Февруари 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Анално проникнати тела

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
д-р Тони Филипов

Днес ми се ще и малко за изкуство да си поговорим, не само за политика и битовизми. „Новинар” съобщава, че французите Сесил Бенголеа и Франсоа Шено изнесли пърформънс Paquerette (маргаритка), в който танцували голи. Ама като казвам голи, нямам предвид нещо половинчато, а чисто голи, по парфюм, както казват малките келешчета. От снимките се вижда, че тя е с интимна прическа, която колегата Росен Янков от „24 часа” във фундаменталната си статия “Войната срещу космите” определи преди време като „писта за кацане”, а Франсоа е малко по-рошав, но не много.
Според „Новинар” артистите танцували „голи с изкуствени оребрени пениси в телата си” и показали, че „изкуството и езикът на анално прободените тела може да е далеч от вулгарността и ексхибиционизма… Paquerette разширява географията на танца…”
Не съм единодушен. Дано не ви прозвуча старомодно, но има места от човешката география, където, по волята на Твореца, изкуството няма работа.
Не съм против умерената еротика. Но както беше казал един колега, разликата между еротиката и порното е в осветлението. А осветлението в театъра е било доста силно… И това ме колебае.
Ало, пенсиите, като споменах статията на колегата Янков, та се сетих, че в нея той прави следната важна за вас прогноза: “След още десетина години даже и бабите ще си махат космите у нас.”
Това той написа през 2004 г. Та ви подсещам, че ви остават само 3-4 г. да се приведете в съответствие с бъдещето.
Ако го повторят тоя пърформънс, ще ида да го видя. Не за друго, ами да мога да ви разкажа по-подробно. Сигурен съм, че и на вас ви е любопитно как се прави па дьо дьо с оребрен пенис отзад…
Артистът и творец Борис Панкин пък организирал пърформанс в подкрепа на правителството. Писал съм ви за него. Той, освен, дето е братовчед на главния прокурор, стана известен наскоро с това, че Веждито го назначи за директор на Музикалния театър. Но колективът на театъра имаше съображения срещу това назначение и му предложи алтернативна длъжност - „портиер”. Която той на свой ред, след няколко дни размисъл, отхвърли. Та се наложи Веждито да го изтегли като съветник в министерството. Но мисля, че той не в това си качество, а като гражданин е организирал първия мирен протест в защита на правителството в демократичната ни история. Това според мен е пърформънс на една нова демократична култура, който, без да си служи с оребрени пениси и други извратени артикули, е далеч по-вълнуващ от голите французи. Щото досега ние какво, излизахме само да викаме „Оставка!”, „Долу”, „Мафия!” и други такива гадости. И то само когато се чувствахме „анално прободени”, така да се каже. Сега за пръв път се скандира в подкрепа на правителството, пожелава му се лека и ползотворна работа, окуражава се то в неговите реформаторски помисли…
С това „помисли” намеквам, че малко се разминаваме с премиера, което не значи, че аз съм прав, де. Той вика: "По-големи реформи от тези аз не знам кой е правил преди мен". Пък аз различавам вербалните (които при Бойко наистина са най-големи), от реалните реформи. Но това са дребни различия. Не ли?
Пък може и съвсем по друг начин да стоят нещата. От един форум се подсетих за метода Куе. Това е метод за самовнушение, който много помага да станеш уверен в себе си и да жънеш победи. Най-общо той звучи като царското „Гледайте положително!” Малко по-конкретно може да се каже, че ако по пет пъти на ден си викаш „Аз съм пич, аз съм голям пич, аз съм най-големият пич!”, с времето наистина можеш да станеш пич. Но все пак се искат и определени заложби, де. Ако си Евгени Минчев, или оня от ГЕРБ, дето му викат „православен хомосексуалист”, колкото и да си повтаряш…
Та искам да кажа, че не изключвам един ден, ако продължава така да си повтаря, Бойко да стане най-големия реформатор. Между другото този Емил Куе е бащата и на изследванията на плацебо ефекта. Но това едва ли има връзка с темата…
Между другото уточних, че всъщност Панкин създал група във Фейсбук „Справедливост за всички”, която трябвало да организира подкрепа за правителството. Към 18.30 днес в групата се бяха записали 693 души. И само 7 от тях отишли пред МС да пожелаят спорна работа на правителството. Далеч повече излязоха в защита на кучката Мима.
Следващата културна новина е свързана с Българския Лувър. Некои викат, че на гол гъз саде Лувър му е ексик, но на пук на критиците вчера Бойко и Веждито направили „първа количка”. Всъщност, само Веждито, Бойко го било срам да се снима с трудовашка количка. „Стандарт” го похваляват: „Борисов показа, че разбира и от модерна графика.” Разбира, без съмнение. Премиерът рисува, по-точно копира, даже бил доста добър копист. Спонтанното възхищение на колегите е от това, че Бойко подарил на бъдещата експозиция картини на Пикасо, Шагал и Дали. И тук се появява въпросът от къде са се взели. Дали Дали, Шагал и Пикасо не са от Галерията за модерно изкуство на Краси Гергов? Щото на 17 декември, когато се откри тази галерия, там бяха изложени за продан точно тези и още некои художници. Даже беше дошла лично внучката на Пикасо Диана да открива. Веждичката вика: "Графиката на Пикасо не е купена скъпо. Успяхме да я вземем от близки хора, почти без пари, на ръба на подаръка."
Обърнете внимание – близки, а не познати, не приятели.
И като съберем едно и едно излиза, че червеният олигарх и рекламен бос Краси Гергов е приятел на правителството.
Браво, хубава работа! А аз се чудя защо за олигарсите дума не се споменава.
Костов днес пак се дръвчел в НС. Обаче на Бойко не му дреме. "Аз завися само от народа. Ако искат да оттеглят подкрепата си - отиваме на избори и народът пак ще каже кой иска да го управлява.”
Е, той и Иван Костов така си мислеше, ама народът се изметна в последния момент, та Иван две години му се сърди и не му говори…
Пък Кольо Босия вика по повод това изказване на Бойко: „Премиерът направи държавен преврат без да иска. Заяви, че ще се отчита само пред народа. Така автоматично България се превърна от парламентарна в народна република.”
От невежество го казва бе, Бос, не да прави преврат. Той така разбира парламентаризма, малко по старому. Помня преди години, като стана скандал, че министри и депутати масово джиткали из София със сини лампи и "на трасе", премиерът, тогава главен секретар на МВР, каза: „Многократно съм правил лични забележки. Стана дори един скандален случай. Аз минавах, а отдолу идваше парламентарният шеф Огнян Герджиков. Задържаха ме мен в колата, за да мине той. Бърза за някъде.” (14.04.2002, "Стандарт")
Излиза, че парламентарният шеф е трябвало да спре, да отбие дори, за да мине г-н главният секретар на МВР. Което в парламентарната република не може да бъде, но в народната… Гаче не помним как Станко Тодоров никой го не бръснеше за слива…
Сидеров пое комисията за ДАНС. Вика пред „Стандарт”, че утре Костов щял да издаде поста. „Оттам нататък дневният ред ще се определя от мен.” От интервюто става ясно, че Сидеров се гласи да контролира службите цялостно. Така той ще стане първият шеф на службите без висше образование. От друга страна обаче той учи за поп в Шумен и ако завърши, ще бъде първият поп, шеф на службите. Като изключим Жозеф Фуше…
Мъка ми е за Бойко. В тази релация, де, иначе не ми е. Не познава той Сидеров и неговите сложни душевности. Но ще почне полека-лека да го опознава и мисля, че хич няма да остане доволен от наученото.
Лош човек е Сидеров. А лошият човек, казваше древният мъдрец, е като въглена – ако не те изгори, ще те изцапа.
Ама техни си работи…
 

Блогът Из делниците на един луд - http://delnicite.blogspot.com/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional