Свободата днес и тук 14 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Бойко води гражданите направо към Четвърти километър

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
д-р Тони Филипов

Премиерът рекъл: „И аз искам да вдигнем детските надбавки и всички лекарства да са безплатни! Искам и пенсиите у нас да са по 2000 евро, а заплатите по 6-7 хиляди!"
Братя, крадат ни икономическата платформа. Политическа партия „Четвърти километър” с лидер д-р Тони Филипов, демек аз, първа обеща 2000 евро пенсия и средна работна заплата 4000 евро, безплатно здравеопазване и образование, високи детски надбавки (за първо дете 500 евро, за второ 1000, от трето нагоре – к.., пардон, нула). И сега Бойко взема на готово нашите идеи! И не само това. Премиерът вика още: "Когато се изловят крадците, когато се даде възможност това, което се събира като приходи да не изтича, тогава могат да се вдигнат и надбавките". Което пряко кореспондира с нашата идея за Закон за изтребление на разбойниците, Закон за народния съд, Закон за национализацията. Не си мислете, че съм мнителен. Гражданите просто са ни опоскали цялата програма, до най-малките подробности. Бойко вика за Лечков: „Господ на едно място дава, а на друго взема! Знаете, че Лечков беше уникален на терена! Четвърто място в САЩ с националния отбор по футбол през 1994 г. не означава доживотна индулгенция!"
Което е залегнало в нашата програма като Закон за националния отбор по футбол…
И възниква логичният въпрос каква е тогава разликата между нас, партията на лудите и ГЕРБ? Никаква и още по-малка ще става! Бойко води гражданите право към Четвърти километър.
Иначе премиерът е прав, че Господ дава на едно място, на друго взема. Вгледайте се във всички хора, които познавате и ще видите, че няма пълно щастие. На едни е дал трудолюбие, на други акъл… Само на милиционерите нищо не е дал и те затова са станали милиционери…
Още на един момент да ви обърна внимание. В изказването си премиерът употребява изрази като „толерирам действията на прокуратурата”, „дал съм картбланш на прокуратурата за проверки…”, които показват, че той изцяло е попил „Духът на законите”, които ние смятаме да изковем. Защото ние не смятаме, че имаме нужда например от глупавото разделение на властите на Монтескьо. Една власт стига, както при Тато, да не давам за пример Кралят Слънце. Абсолютизъм, н’ам к’во си, ама едни от най-ярките личности на Франция тогава са живели и творили – Молиер, Расин, Корней, Лафонтен, Боало, Колбер… Даже началото на социализъма тогава е турено от Сен Шаман… Дето вика моят приятел Сан Антонио, тогава именно „навред по земното кълбо се напъвали да говорят, да мислят, да ядат и да се чифтосват по френски”. И прашките тогава са измислени, само че са им викали фронда… Може би дори и задната фронда…
Щото Четиринадесетият е има достатъчно време да си разгърне реформите – 72 години е останал на власт…
Та казвам, че и Бойко върви към събиране на разпилените власти. И никак не е случайно, че на празника на конституцията конституционният съдия(!) Владислав Славов нарече Цецко „министър на правосъдието”. И всички пляскаха. Но ако трябва да сме честни, специално до вредата от разделението на властите, Бойко може и сам да е стигнал. Съдя по едно негово изказване пред в. „Седем” от 2003 г. „Това разделение на властите не ни помага много.”
Но що да ходим толкова надалеч. Васа Ганчева се възмущаваше в „Труд” от псевдоелита, от тоталното опростачване, от това, че медиите тикали напред некакви „обществени боклуци”… И като я питат нема ли все пак личности, вика: „Слава Богу, все още се радваме на творчеството на хора като Любомир Левчев, Стефан Цанев, Антон Дончев, Светлин Русев, Георги Чапкънов, Исак Паси, арх. Христо Генчев.”
Прави ли ви впечатление, че всички тези личности са се социализирали при Тато, когато немаше такива тинтири-минтири като разделение на властите. И ние, макар да ни е неудобно да се туряме до тия титани, сме плод на Априлския ветър. Властта беше една и затова беше силна. И най-важното дълга. Хубавите работи бавно стават. Още два-трийсе години ще ни трябват за един нов Левчев. Не съм сигурен, че ни трябва, просто казвам, че става бавно. Тато управляваше 35 г., Луи XIV- 72 г. Не може да се очаква некой, пък бил той и Бойко, да ни оправи за четири.
Докато съвременността, според Васа, може да противопостави в сферата на личностите „некадърни лица като Тома Марков, Мартин Карбовски и сие”.
Между другото, бях ви обещал, като разбера защо Тома Марков пише в „Новинар” и какво иска да каже, да ви съобщя. Но задачата се оказва непосилна за възможностите ни. Много умело го прикрива… Обаче като чета как се хвали, направо се е уредил като куче в каруца. Вика, че в родния му Благоевград го боготворели. Между другото, аз сега отивам на сватба там и ще поразпитам… Томата разправя, че яде хайвер, пие „Гинес”… Та се сещам. Абе, Ганчева, ти каква кола караш? Ще ти кажа що питам. Миналия месец светският лъв Евгени Минчев катастрофира с личното си „Мазерати”. Не той, де, личният му шофьор. Та чета, че оня ден дал коктейл по повод това, че си купил ново “Мазерати Куатропорте”, което само по цвят и екстри се различава от предишното му бургундско червено. Та, Ганчева, ти беше ли поканена? Не, нали? Той такива, дето се движат пеша или с градския транспорт, не кани… Например и Стефан Цанев затова не го кани. Не знам защо, но той приема липсата на кола малко като личен недъг на интелектуалеца.
Но и колата не е гаранция. Аз имам кола, но пак не бях поканен. Какво нещо! И двамата сме от Пазарджик, горе-долу на едни години сме, той е почнал като ватман, наша милост мъчеше известно време монтьорлъка… Различава ни само сексуалната ориентация, но той кара „Мазерати”, а ний кога караме, кога бутаме…
Както и да е.
„Стандарт” съобщава, че се изгубила най-възрастната жена у нас – 114 годишна баба от павликенското село Горна Липница. Никъде я нямало. В Горна Липница викат, че нямали информация за такава жена. Обаче регистрите на статистиката показват, че тя е там и е на 114 г. И това не е изолиран случай. В съседното село Михалци липсвал 113-годишен дедко, който по данни на статистиката трябва да живее там.
Писах им на статистиката къде да ги търсят. Трябва първо да се провери във фризерите. По-лани вестниците съобщиха, че в Италия са установени 5 670 случая на столетници, които се пазят във фризер с цел да им се прибират пенсиите. Те у нас едни пенсии, пък и токът все по-скъп… Все фактори, които много снижават нормата на печалба и правят тоя бизнес нерентабилен, но е възможно отделни граждани да са се изкушили, къде за парите, къде по сантиментални причини…
Отделно чета, че и биковете изчезнали. За времето на демокрацията от 800 бика, са ни останали само 18. Но мисля, че това не е толкова фатално. Щото, дето се вика, и тате може, и бате може…
Абе, да ви питам. Научихте ли се да произнасяте името на вулкана? Аз още не мога. Всякак опитвах. Даже опитах и методата, по която Бойко учи и произнася новите думи, например аутсорсинг, но пак не става. Много важно.
 

Блогът Из делниците на един луд - http://delnicite.blogspot.com/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional