Свободата днес и тук 25 Февруари 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

ПОРНОТО, ДЕТО СЪСИПВА ЖИВОТА НИ…..

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Пламен Асенов

  • По времето на комунизма се знаеше, че младеж или девойка, които често мастурбират, силно оглупяват и в резултат цели поколения зад желязната завеса трябваше да избират между чистото удоволствие и чистия разум 

Пламен Асенов, политическо коментатор за България на радио SBS, Мелбърн, Австралия, специално за в. “Марица”, Пловдив 

Гледането на порно е основният виновник за последната световна финансова криза – това е логичният извод от разпространен доклад на системата за сигурност на  Комисията по ценни книжа и пазари на Съединените щати /SEC/, органът, който регулира най-големия фондов пазар в света. През по-голямата част от работното си време висши служители от Комисията, с годишни заплати между 100 и 220 хиляди долара, гледали порнофилми в интернет, вместо да надзирават пазара. А един от тях даже не “през по-голямата част”, а пълни 8 часа се трудил над филмите с пъшкане. Изглежда и обедната почивка редовно си е пропускал, човекът. Веднага се опитах да си представя какво и по колко време пък са гледали онези по-нисши служители, чиито заплати от едва 80-90 хиляди долара не ги обвързват дотолкова силно със служебните им задължения…..

Логично – като няма регулация на фондовия пазар, световната финансова криза се стовари върху главата на света, в частност и върху бедната българска глава. Та искам да подчертая, че не са виновни Тройната коалиция и персонално Сергей Станишев за кризата тук, изобщо не са. А съчиненият от враговете им в Парламента доклад за тяхната вина, включващ размер на щетите, нанесени на българската икономика, вместо да се изпраща на главния прокурор, трябва да се шитне на американците с искане за компенсация. После остава само да си чакаме компенсацията. И докато я получим, нищо не не пречи да се насладим на малко порно, не само от българската, но и от световната политическа сцена.

Защото е очевидно, че американската компенсация ще дочакаме, когато дочакаме и онази от Украйна заради спрените в началото на миналата година руски газови доставки, дето Москва ни посъветва да си я искаме от Киев. Тези последни думи не съдържат злостна ирония, а точно обратното. И макар да не знам как се нарича обратното на злостната ирония, сигурен съм че съдържат именно него, защото в Украйна вече са налице всички условия да се изплатят задълженията към засегнати от газовата криза страни като България.

На последните избори там дойде на власт проруският президент Янукович, който почти веднага подписа с руснаците твърде изгоден за страната договор – Киев ще продължи да получава газ на ниски цени от Москва, а руската флота ще продължи да се разпорежда в Севастопол и през следващите 25 години. Ето, това е то голям шлем, директен удар в десятката на украинската национална сигурност – не като големият шлем, който нашият президент само на думи се опита да наложи над българската национална сигурност, но за радост не успя нито нещо евтино да купи от руснаците скъпо, нито нещо скъпо да им продаде евтино. Поне не успя докрай да я свърши тая работа. Засега.

Така или иначе подозирам, че Янукович пък успя да сключи своята изгодна сделка, само защото си е останал умен – било заради липсата на порно в Украйна, било защото като ученик е внимавал в час на класния. Някои си спомнят как в комунистическа България – а същото най-вероятно е било и в комунистическа Украйна – дори докъм 70-те години, в часовете по полово възпитание в училище се лансираше една версия за оглупяването, възникнала иначе през Викторианската епоха в Англия. Тя гласи, че младеж или девойка, които често мастурбират, силно оглупяват. И в резултат цели поколения зад желязната завеса трябваше да избират между чистото удоволствие и чистия разум. Като гледам, повечето сме избрали да се отдадем на чистото удоволствие, но виж, Янукович явно е избрал разума.

Така като се замисли човек, нищо чудно обаче съществуването на споменатата връзка между мастурбирането и оглупяването да се окаже напълно реална, както видяхме, че се оказа връзката между гледането на порно и световната финансова криза. Имам предвид, че Германия и някои по-малки европейски държави, които отдавна са надраснали викторианското разбиране за нещата и хората, включително онези на ръководни постове, от малки си мастурбират на воля, преди време сътвориха невероятна глупост. Те поискаха американците да си изтеглят напълно ядрените оръжия от Европа. Това е все едно вместо приспивна песничка да пуснеш в слушалките на всички руснаци едновременно “Ставай страна огромная”.

Не съм виждал на снимка германския външен министър Вестервеле, но идеята му не може да не е съгласувана и одобрена от Меркел. А на снимка тя изглежда като човек, който или не е чел сънародника си Кант, или е разбрал превратно неговата “Критика на чистия разум”. Съвсем превратно – в полза на самотното епикурейство.

Слава Богу, някои възпитани в по-консервативен дух хора от американската администрация и шефовете на НАТО все пак казаха, че това с ядрените оръжия няма да стане, защото няма как да стане. Дори самата Хилари Клинтън, либерална иначе жена, но заради аферата на мъжа си отвратена от всичко, свързано със секса, независимо под каква форма, заяви, че подобна стъпка е безсмислена, без да бъде постигнато съответното споразумение с Русия.

От своя страна вездесъщият Дмитрий Рогозин, постоянен представител на Русия в НАТО, веднага надигна глава като мишка в трици, чула думата “сирене” и започна да приказва групости. “Русия отдавна прибра своите ядрени оръжия от страните от бившия Варшавски договор и бившите съветски републики. Подобна стъпка очакваме и от САЩ” – каза той с очевидното убеждение, че думите му приличат на светата истина.

И така си е, де – само приличат. Първо, защото Съветският съюз беше разположил ядрени оръжия в страните от бившия Варшавски договор против волята на техните народи и когато империята рухна, те казаха на остатъчната Русия “Go home!”. Или ги изтъргуваха срещу нещо дребно. Второ, защото Русия си прибра ядрените оръжия от бившите си колонии, за да не могат колониите, например Грузия или Украйна, да ги размахват срещу нея като коз за постигане на пълната си независимост от самата нея. И да не могат също умели търговци като Туркменбаши да ги продават насам-натам, като печелят от това за руска сметка. Трето, голяма част от ракетите, които руснаците си прибраха, не са закарани в Сибир и подложени на конверсия, а са струпани отсам Урал и насочени еднозначно срещу Европа. И това е арсеналът, срещу който стоят американските ядрени ракети, не друг.

Не знам колко му е заплатата на въпросния Рогозин, но по всичко личи, че докато седи в Брюксел, той се поддава на мръснишкото западно влияние, очевидно не си уплътнява работното време, а гледа порно и затова губи нишката на истинските процеси. Това ние, българите, го забелязахме още преди време, когато същият заяви, че България е руски Троянски кон в Европейския съюз, без да уточни, че говори за България на Станишев и Първанов, не за истинската. Слава Богу, че  ситуацията в страната вече е променена – поне Станишев не е на власт, което означава, че най-многото да сме сведени до половин руски Троянски кон. С други думи,  катър – животно, както се знае, плод на искрена любов, съчетана с извратен секс.

Съжалявам, че трябва да го кажа, но като истинска любов, съчетана с извратен секс продължават да ми изглеждат и отношенията между нашите първи държавни мъже – президента Георги Първанов и премиера Бойко Борисов. Първанов прави въртели на военния министър Аню Ангелов и не подписва указите за повишаване в звание на висши военни заради някакъв своя човек, който от вицеадмирал трябвало непременно да стане контра такъв. Или да играе реконтра на военното министерство, нещо такова беше. По този начин президентът създава реална заплаха за националната сигурност, като поставя под въпрос тържествеността на  войсковия парад по случай 6 май. Пък Борисов върви да се обяснява на Първанов, че лично лобирал пред Съвета по отбраната за неговия контра човек, ама той, Съветът, се заинатил дори пред него, Борисов, та затова него, Първанов, го молим да не създава  допълнително напрежение, а да се примири, както ние, Борисов, се примирихме.

От една страна тази реакция е похвална, защото показва, че нашият премиер нито преди, нито сега е прахосвал работното си време с гледане на филми за възрастни. От друга пък – ако беше погледал поне малко, щеше да знае, че действието в тях няма спирачки и за да завладееш публиката, трябва да играеш все по-твърдо във всяка следваща сцена, не все по-меко. Наистина, тази негова мекушавост може би е лека отстъпка, задето пък депутатите на ГЕРБ играха твърдо в Парламента срещу президентското вето за промените в НПК. Ама намериха и те срещу какво да бъдат твърди.

Често получавам упреци, че се заяждам прекалено с Първанов, но този път и аз като него ще кажа, че не искам утре, ако ме съдят за обида на държавния глава например, това да става въз основа на показания от анонимен свидетел. Или да ме защитава адвокат, назначен от прокурора, който всъщност ме обвинява. Така че твърдата игра в тази ситуация имаше малко грешна посока, струва ми се.

Не, като настоявам за твърдост, нека бъде правилна такава. Например напълно правилно според мен част от БСП се опитва чрез подписка за свикване на извънреден конгрес отново да се отърве от оредена “Станишев на шия”. Друг въпрос е дали правилните хора в БСП се опитват и дали изобщо има правилни хора в тази партия от гледна точка на националния интерес. Защото от гледна точка на техните лични интереси знаем, че има.

Така или иначе, твърдо се опитват да свалят Станишев момчетата. Даже Янаки Стоилов предупреди, че ако работата продължава така, има опасност партията тотално да загуби местните избори през следващата година. Ето такава твърдост очаквам и Борисов да прояви спрямо Първанов, след като многократно вече се видя, че чистата любов между двамата е невъзможна.

Ама, граждани, защо чакате аз да ви обяснявам тези неща, какво зяпате компютъра, а не следите истинските политически драми в държавата и по света? Да не би заплатите ви да са по над 100 хиляди долара, та си позволявате порно в работно време?

Забележка:

Всички читатели, които, освен от политика, се интересуват и от литература, всеки ден могат да намерят нови и интересни текстове на другия ми блог – Оксиморонният свят /написано в Гугъл/ или на адрес www.passenov.wordpress.com

Блогът на Пламен Асенов - http://asenov2007.wordpress.com/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional