Свободата днес и тук 01 Март 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

АЕЦ-Белене – твърдо НЕТ

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Евгений Дайнов

Случват се и добри за Отечеството неща. След дълго лутане правителството най-сетне разбра, какво трябва да каже на руснаците за АЕЦ-Белене – твърдо НЕТ. Това най-после стана на кръглата маса по тези въпроси, свикана оня ден, където се чуха всички нормални аргументи за това, България да влезе в енергийните реалности на 21-ви век, вместо да си остава колониална територия на руските енергийни стратегии от 20-ти.

Какво следва ли? Това е ясно за всеки, който следи руските дела. Ще ни порежат за газта – както от месеци предупреждават, няма да преговарят за доставки на газ, ако ние се дръпнем от АЕЦ-а. И това порязване ще е добре, за да му стане на правителството вече съвсем кристално ясно под шапката, с кого си има работа – с варварска азиатска империя, мислеща с категориите на 14-ти век.

Следва и поредния сблъсък с Първанов. Гоце не може да си позволи да остави работите така, защото лично обеща на руснаците АЕЦ-а още пред 7-8 години. И те сега ще го питат, какво по дяволите стана и няма ли да ни доставиш обещаната стока, момче? За всеки случай Първанов започна да подгрява отдалеко – първо върна списъка с генералските предложения на правителството, после поряза закона за академичното развитие, тъй като този закон решително премахва от нашата система всички руско-съветски съставки. А еманципирането на България от Русия, по каквито и да е поводи, е нещо, което Първанов не може да си позволи да позволи.

Интересното е, че от срещата по енергeтиката оня ден липсваше цялата руска агентура – БСП, президентското войнство и подобни. И това е важен сигнал. Руската агентура очевидно е взела решение да престане да се бори за интересите на Москва на публичната арена. Отиват в храстите. Какво ще измъдрят там – това е вече въпрос на национална сигурност. Съответните служби трябва да държат под око енергийните шумкари, да не би да ни изненадат в гръб с някой коварен ход.

Блогът Общност на свободните хора - http://www.desnite.eu/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional