Свободата днес и тук 01 Март 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Търси се гинеколог за държавата

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
д-р Тони Филипов

„Стандарт” публикуват бисери от изпита по български в Югозападния университет, за да сме видели какви тъпунгери завършвали 12-ти клас. Бисер №1: „Най-големият проблем, който засяга всеки един човек, е държавата.”
И защо, бе колеги, да е бисер?! Какво казваше Рейгън? Не трябва да очакваме, че правителството ще реши нашите проблеми. Нашият проблем е правителството.” Правителството това е държавата в даден момент. Колкото по-изостанала е една държава, толкова повече правителството е държавата. Не би трябвало да е така, но у нас винаги така става. „Правителството, казваше още Рейгън, е като огромно бебе - храносмилателна система, с голям апетит в единия край и никаква отговорност в другия.”
Демек лапа и се насира с извинение… На някой да му се спори?
Аз например критикувам държавата, за да изкарам некой лев. После давам тия пари на държавата под формата на данъци, за да ми направи тя нови проблеми и аз да ги критикувам… И така въртим едни пари с държавата, дет’ се вика…
Да вземем друг от „бисерите”, цитирани от колегите: „Ако Аспарух знаеше какво се случва с "неговата" България, сигурно щеше да обърне коня си обратно.”
А немаше ли да го обърне? И да заведе предците ни някъде другаде, а не на този ебан полуостров? Някъде покрай Рейн или Сена. И нека не ви се струва пресилено, носи мисля, че ако знаеше, даже и Атлантика можеше да преплува…
Друг „бисер”: „Ако ние не вземем мерки тук ще останат само възрастни хора и ромите.” Това нема да го коментирам дори. То просто вече е факт.
Следващ „бисер”: „Нашата държава е населена от най-различни народи.” Не ли? Какво е общото между народа на пенсионерите и народа на червените бонзи? Даже Шенген има между тия два народа! И сега с цялото си нахалство бонзите организирали протестен митинг по повод Деня на труда 1-ви май. Да се чудиш те к’во общо имат с труда… Е, философски погледната, кражбата също е вид труд и не лек. Дето викал Манго на трудещите се, вашата е лесна – ори, сей яж. А крадецът ходи, взима, носи, меси…
Изобщо от всички „бисери” само по един имам забележка: „Държавният глава е избиран от бога.” Щото не Бог, а ние си го избираме. Но младият мислител се е подвел по това, че Параванката се държи точно така, гаче ли Господ ни го е спуснал.
Не, мен в това поколение ми е надеждата. Ние като бехме много чели и много учени, та видяхме някой келепир!
Във връзка с обвиненията на иранските аятоласи, че изложените на показ женски прелести и безразборният секс са виновни за зачестилите земетресения, 207 000 американки се събрали във Фейсбук и се сговорили да друсат в продължение на денонощие едновременно цици, за да докажат, че между двете неща няма връзка. И на 26 се раздрусали едно хубаво. И много странно, но докато траел експериментът, в Япония и в Тихия океан са регистрирани няколко труса от 5 по Рихтер. Чак до нас стигнало, макар и малко позагубило сила - 3,2 на 23 км от София.
Правени са такива експерименти и друг път. Помня, че през 2002 г. хиляди холандци се събраха в Антверпен и скачаха дружно в продължение на няколко минути. Кралският сеизмологичен институт отчете, че предизвикали земетресение от 1.4 по Рихтер. А, по-възрастните сигурно помнят, ние така бутнахме червените: “Кой не скача е червен! Кой не скача е червен!” И то като се получи резонанс и край…
Доскоро д-р Филипов беше на мнението на Геофизичния институт на БАН , че да се търси връзка между поведението на хората и земетресенията е суеверие, но през 2002 г. си промених мнението. Тогава Явор Дачков предрече, че Царя ще ни докара някое земетресение… И само след три дена стана - на 130 км югоизточно от София и на 13 км. дълбочина. После пък стана друго съмнително съвпадение. В наддаването за президентските избори през 2006 г. Параванката отиде да говори на митинг на Предела. И земята в района се разбунтува до 3.3 по Рихтер.
Затова ми се струва малко наивен призивът на Бойко: „Слизай, Първанов, отказваме се ние и той от мандата, и се явяваме на избори, и да решим проблема.” Не вярвам Параванов да посмее пак да предизвиква природните сили.
Най-после се намери шеф за здравната каца. ГЕРБ избра гинеколожката д-р Нели Нешева. Браво! Гинеколозите са известни с това, че търсят проблеми там, където другите намират удоволствие. И понеже много народ си прави кефа в кацата, та е време да видим и другата страна на медала.
По тоя повод, а и като чета, че армията ни била пред фалит, та се сещам какво писа по-лани колегата Ганчо Каменарски, че като ровил в архива на некой си майор Симо Георгиев, намерил следното: „Написах писмо до президента Петър Стоянов. Предложих му за следващ военен министър да назначи гинеколог, защото в тази армия всички са п….”
Така погледнато, трудно ще насмогнем с гинеколози. А може, при един по-обстоен преглед, да се окаже, че и за премиер ни трябва гинеколог, не ли?
И накрая една добра новина, съобщена от „Монитор”: Хората, които пият по едно или две питиета дневно, са изложени на по-нисък риск от диабет, в сравнение с хората, дето не пият.
Но то какви ли хора пък са тия дето не пият по едно-две… Човекът е човек, когато е напит.
Блогът Из делниците на един луд -

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional