Свободата днес и тук 26 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Гледайте Украйна и се плашете

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Евгений Дайнов

Докато европейците са се втренчили в кризата в Гърция, руснаците поглъщат Украйна. Правят го решително, подредено и стремително, охотно подпомагани от националните предатели, които спечелиха украинските избори наскоро.

Отначало дойде победата на президентските избори на агента на Кремъл Янукович. Още в първата си седмица като президент, той разпусна всички държавни органи, отговарящи за евроинтеграцията на страната си и обеща (на руснаците), че Украйна няма да влиза в никакви международни съюзи.

После имаше кратко затишие, докато Русия проведе преврат в Киргизстан, за да свали прозападното правителство и изгони американската военно-снабдителна база, намираща се на територията на страната. След като се оправи с киргизите, Москва отново се зае в украинците. Накара Янукович да продължи с четвърт век изтичащия договор с руския военноморски флот за ползването на пристанищния комплекс в Крим. С това завинаги гарантира, че Украйна никога няма да стане член на НАТО. Там не приемат страни, в които има военни бази на държави, които не са в НАТО. Точно по същото време руснаците започнаха да строят военна база в Сърбия, за да я отрежат и нея от НАТО.

Не е ясно, какво московците са дали на сърбите, та те да се откажат от НАТО; но на украинците дадоха най-отровния плод – евтин газ. Отровен, първо, защото продължава да развращава украинската икономика която, вместо да се модернизира, се връща към съветските времена на евтини ресурси и калпаво производство. И, второ, защото „Газпром” е най-отровната стрела на руската външна политика.

След като намали цената на газта, Путин незабавно съобщи на украинците, че ще слее тяхната енергийна система с руската. Три дни по-късно им сведе иснтрукцията, че ще им вземе и газопреносната мрежа, като слее украинската газова компания с „Газпром”. Украинските управници изцвилиха от възторг, благодарейки големия си брат за доброто отношение.

... В своята история на Втората световна война Уинстън Чърчил периодично споменава „презряната раса на куизлингите”. Куизлинг става нарицателно за национален предател от името на управителя на Норвегия, назначен от Хитлер. Куизлинг е норвежки гражданин, доброволно работещ за окупатора на страната си и тормозещ народа си от негово име.

В Украйна презряната раса на куизлингите взе властта в полза на Русия. На нас ни се размина за съвсем малко, след като и Първанов, и Станишев работиха години наред в интерес на същия този „Газпром”.

Което не отменя тревожния факт, че в последните пет години Москва си върна Узбекистан, Киргизстан, Украйна и Сърбия; спря завинаги устрема на Грузия към НАТО и ЕС (там не приемат страни, които не контролират 1/3 от територията си); и няма никакво намерение да отслаби натиска върху България, за да си подреди територията на влияние от Аралско до Егейско море.

Гледайте Украйна и се плашете. Имаше там една почти-европейска страна, тръгнала към ЕС и НАТО; и само за един месец тя беше върната в Азия – поне за две-три поколения. Това прави презряната раса на куизлингите, от която си имаме в изобилие и тук.

Блогът Общност на свободните хора - http://www.desnite.eu/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.




Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.



Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev



 



Story of Stuff



Подкрепете този сайт





Red House Sofia




Valid XHTML 1.0 Transitional