Свободата днес и тук 21 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Срещата Пеевски - Горанов: Има ли проблем? И къде е?

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
в. "Дневник"

Има ли проблем?

5 май

Сайтът glasove.com публикува снимка на депутата от ДПС Делян Пеевски и зам.-министъра на финансите Владислав Горанов в столичното заведение "Марая фюжън". Твърди се, че тя е изпратена от читател, който я е направил сутринта с мобилния си телефон.

6 май
Премиерът Бойко Борисов става първият, който официално потвърждава срещата в интервю за Би Ти Ви. На въпрос какво има да си говорят той отговаря: И двамата са депутати, единият е депутат, другият зам.-министър. Имало е още един депутат от ГЕРБ и са имали среща с Влади Горанов. Пеевски и зам.-министър се видели и голям проблем, а снощи "Шоуто на Слави" беше отвратително. Толкова помия по мен в национална телевизия – ако е друг, ще го затвори. Аз можеше отдавна да го приключа, но нали не е демократично. Това, че Първанов и Доган са заедно, нали няма проблем, а Пеевски и Влади, че са заедно, създава проблем?!

7 май
Депутатът от управляващата партия от Перник (споменат от премиера) е Владислав Димитров. Пред "Труд" (в брой от 8 май) той обяснява, че той, а не Пеевски е имал среща с Горанов, защото зам.-министърът го черпил със закъснение за рождения си ден. Според разказа на Димитров, цитиран от вестника: "Бившият зам.-министър и настоящ депутат от партията на Доган се оказал случайно в същия бар и седнал за малко на масата на Горанов." Депутатът твърди, че думите му могат да потвърдят "доста колеги от парламента", които ги видели. Според "Труд" Димитров дори се пошегувал, че "бяхме толкова много депутати, че стигаше за кворум". Липсата си на снимката той обяснява с това, че "два пъти излизах навън, за да говоря по телефона, вероятно тогава е направена".

8 май
Сайтът glasove.com твърди, че срещата между  Горанов и Пеевски е продължила около 50 минути, а народният представител от ГЕРБ Владислав Димитров е посетил само за кратко заведението, в което двамата бяха заснети да разговарят. Онлайн изданието се позовава на читателя си, който е предоставил снимката на Пеевски и Горанов и според когото "Димитров е минал през заведението, но само се е ръкувал със съпартиеца си Горанов и по-скоро той, а не Пеевски е бил случаен минувач".

9 май
Зам. финансовият министър Владислав Горанов продължи да пази мълчание за срещата си с Пеевски.

Къде е проблемът?
Няма проблем зам.-министър и депутат от партия от опозицията да се срещат.
Когато го правят на публично място - очевидно не се притесняват и трябва да могат да обяснят какъв е бил поводът. Дори и да е почерпка за рожден ден.

Има проблем, когато участниците в срещата отказват да коментират защо се виждат.
Има проблем, когато като говорител на зам.-министъра се включва премиерът, а алиби осигурява депутат от управляващата партия.
Има проблем, когато зам.-министърът продължава да мълчи въпреки противоположните версии.
Има проблем, когато премиерът и лидер на управляващите публично непрекъснато се конфронтира с опозиционната партия, но не се притеснява от срещи между нейни представители и членове на своя екип, чийто повод остава тайна.

Има проблем, че докато не бъде изяснено за какво са си говорили министърът и депутатът около 50 минути, няма как да бъдат изчистени съмненията, че сред темите е било и искането на 11 главни редактори до финансовото министерство в кои банки са депозитите на държавните компании. Към август 2009 г. най-голям % от тях (35%) са били в Корпоративна банка, която финансира създаването на медийната група, управлявана реално от Делян Пеевски. Актуалната справка беше забавена с 10 дни от финансовото министерство, защото то още събира данните.

Има и още по-голям проблем, че премиерът може да "приключи" едно тв предаване. Да, той няма да го направи, защото "не е демократично", но фактът, че може да влияе върху програмата и на най-голямата тв медия, е достатъчно недемократичен. И опасен.

 

 

От: http://dnevnik.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional