Свободата днес и тук 28 Септември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Свиня с часовников механизъм

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

Президентът Първанов отстрелял дива свиня извън сезона

Президентът твърди, че трепе главно вълци
Президентът Георги Първанов е бил на лов през юни 2006 г. в района на Попово, където се е проявил като отличен ловец. Остреляната от него дива свиня му е донесла трофей, оценен по стандартите за ловните трофеи на 117.6 точки. 119 точки биха му донесли златен медал. Ловът е отразен в поповския „Местен вестник” от 10.07.2006 година. По това време, президентът е гостувал лично за три дни на кмета на община Попово – Людмил Веселинов.
Първият проблем в случая е, че ловът се е състоял извън ловня сезон, коментира пред телевизия EBF юристът Марин Божков. Сезонът за лов на дива свиня започва през октомври и завършва през втората седмица на януари, уточниха от Съюза на ловците и риболовците в България (СЛРБ). Президентът е бил на частно посещение и е ловувал в качеството си на гражданин, а не на държавен глава.

Вторият проблем е, че по същото време срещу кмета на община Попово са се водили няколко наказателни и граждански дела за злоупотреби. Гластност на случая даде общинският съветник от Попово Веселин Несторов. Според него, над президентския приятел е опънат съдебен и политически чадър.

Людмил Веселинов управлява град Попово вече пети мандат. През последните години той многократно е обвиняван за корупция и злоупотреби с власт. Срещу него има множество преписки и дела. Основните обвинения срещу него са за неправомерно разпореждане с общински имоти, както и във фаворизация на една единствена фирма – търговищката „Стройкомерс – ТТ”, печелеща всички обществени поръчки за строителство в община Попово. През миналата година при изпълнението на ремонт на поповските училища по оперативна програма „Регионално развитие” на ЕС, администрирана от МРРБ се установи, че липсва всякаква строителна документация, не са изграждани предвидените пожароизвестителни и пожарогасителни инсталации, а таванът на едно от училищата падна и родителите на учениците принудиха общината да го затвори.

През април тази година жители на Попово протестираха пред сградата на ВСС в София. Те твърдят, че ненаказаността на Веселинов се дължи на покровителство от корумпирани магистрати. (БЛИЦ)

Вместо собствен коментар на тази информация за един от бракониерските набези на президента Първанов, избирам да помогна на българските медии да се включат в задаването на въпроси. Най- известният от всички досега акт на бракониерство, извършен от Първанов, е регистриран в доклад на международни наблюдатели.

Докладът описва какво се е случило на 7 ноември 2008 г. по време на посещението му в Узбекистан, когато е намерил време да отиде на лов в забранена за ловуване територия. Разполагам със свидетелски разкази за събитията в Нуратинския резерват, но ще ги оповестя другаде и по друг начин.

Засега предлагам списък с имената на участниците в официалната българска делегация. По данни на местни хора, петима българи са придружавали Първанов при извършеното нарушение. Може пък някоя българска медия да се заинтересува дали между тях няма да се намери някой, който да каже нещо повече от заявеното от Първанов на 12 март 2010 г. на пресконференцията му в София : “ Не съм убил архар”!

Официалната българска делегация, придружаваща президента Г. Първанов по време на  му посещението му в Узбекистан ( 5-8 ноември 2008г .)

1. Г-н Асен Гагаузов, министър на регионалното развитие и благоустройството;
2. Г-н Петър Кънев, народен представител;
3. Г-н Никола Колев, началник на Кабинета на президента;
4. Г-н Красимир Стоянов, главен секретар на президента;
5. Г-н Горан Йонов, секретар на президента по външна политика и сигурност;
6. Г-н Ертан Кара, секретар на президента по икономически въпроси;
7. Г-жа Бойка Башлиева, прессекретар на президента;
8. Г-н Милен Керемедчиев, зам.-министър на външните работи;
9. Г-жа Галина Тошева, зам.-министър на икономиката и енергетиката;
10. Г-н Явор Милушев, зам.-министър на културата;
11. Г-н Илко Славчев, временно управляващ посолството в Ташкент;
12. Г-н Димитър Станчев, зам.-председател на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения;
13. Г-н Боян Чуков, съветник в Политическия кабинет на министър-председателя;
14. Г-н Славчо Атанасов, кмет на гр. Пловдив;
15. Г-н Николай Иванов, съветник в Кабинета на президента;
16. Г-н Митко Николов, директор на Протокола на президента;
17. Г-жа Мая Добрева, директор на дирекция “Европа ІІІ”, МВнР;
18. Г-н Цветан Ночев, началник отдел в дирекция „Европа ІІІ”, МВнР

Представители на българските делови кръгове, участващи в мероприятия по държавното посещение
1. Г-н Георги Стоев, член на Изпълнителния съвет на БТПП, ръководител на бизнес-делегацията;
2. Г-н Валери Савов, Управител на „МСО НЕТ.БГ” ООД;
3. Г-н Георги Атанасов, ЕТ „НАСКА-М”;
4. Г-н Цанко Наумов, изпълнителен директор „КЕНТА” АД;
5. Г-н Ивайло Вълев, президент „ДЕЙЗИ ТЕХНОЛОЖИ” ООД;
6. Г-н Владимир Стойчев, търговски директор на „СОФАРМА” АД;
7. Г-н Марин Батуров, управител на „МАРИН БАТУРОВ” ООД;
8. Г-н Константин Соколов, управител на „ДМ ТРАВЕЛ”ООД;
9. Г-н Алекси Алексиев, управител на БРАТЯ АЛЕКСИЕВИ” ООД;
10. Г-н Стоян Стоянов, управител на „СТАН-І”ООД.

Блогът на Иво Инджев - http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional