Свободата днес и тук 21 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Рецепта за вечен живот

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иван Бедров

Държавата ви дразни, нали? Не сте само вие. Сигурно много пъти ви се е искало да я закриете. Най-добре е това да стане законно. Но има една малка пречка.

За да имате властта да закриете държавата, вие първо трябва да управлявате държавата. За добро или за лошо, това става само с избори. Трябва да ги спечелите и да действате. Това обаче е по-лесната част от задачата.

После решавате, че е дошъл моментът да закриете държавата. Имате дори готов законопроект за това. Лошото в случая е, че законопроектите стават публични в момента, в който са официално внесени в парламента. После процедурата изисква първо четене, второ четене, комисии, пленарна зала… Досадна история. И отнема време. В това време все някой ще разбере, че искате да закриете държавата и ще започне да вдига шум. Може да организира хора около себе си. Да протестира. Да ви попречи дори. Тук задачата става по-сложна.

Но има решение и на този проблем. Правете като днешното правителство: Ще вдигаме пенсионната възраст - Няма да вдигаме пенсионната възраст; Ще пращаме фискалния резерв в търговски банки - Няма да го пипаме; Ще го харчим - Ще го пазим като зениците на очите си; Ще вдигаме ДДС - Не им позволих да вдигнат ДДС; Ще строим Втора атомна - Няма да им приемем офертата; Ще им развалим договорите - Ще купуваме хеликоптери…

След всичко това публиката започва да става все по-хладнокръвна. Все по-малко хора обръщат внимание на изговореното. Защото знаят, че то е просто изговорено. Ще дойде момент, когато публиката ще бъде сериозно уморена и отегчена. И няма да обръща внимание на нищо. Абсолютно на нищо. Тогава е дошъл вашият час. Пишете си законопроекта, внасяте си го, приемате си го и закривате държавата. Никой няма да забележи дори.

Блогът на Иван Бедров - http://ivanbedrov.com/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional