Свободата днес и тук 23 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Да пием за ДПС

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Филип Харманджиев

Тъст ми е велик:

“В един от булевардните вестници, не се сещам кой” съм бил посочен като приятел на вечерна чашка с министър Нона Караджова. А през деня тя злоупотребявала с уиски. От сутринта, твърдял правителственият вестник Уикенд (купен с пари на държавната Корупоративна банка, но номинална собственост на майката на депутата Пеевски.)

Нелогичност N1: Моят тъст прекрасно знае, че аз пия вино, не пия уиски. И няма допирателна с някой, който пие от сутринта… уиски.  Виното не е напитка за алкохолици. Нито на бандеролици. То е класова напитка. Ясно е, че в  правителствения вестник Уикенд не разбират характеристиките на тази напитка така, както разбират познатите тям категории всеизцеряващи илачи, фолкпевици и ченгеджийски реконтрадезинформации.

Тъст ми продължава, деликатно: “понеже с Ива не сте споменавали, че ..”

Деликатно установява факта, че (семейному) не му е казано, че съм/сме в близост с Нона Караджова.

Така, е, потвърждавам. Не я познавам.

Той зяпва. Не разбира. Димо е един от най-умните хора, които познавам. Историк по хоби, физико-химик по професия. Професор, да ме прощава Дянков. Много да ме прощава. Световен професор. Може да го гугълне, ще се потисне.

Димо не разбира: ама защо Уикенд, за когото се знае, че е правителствен, клевети правителствен член?!

Мой ред е да забакна. Аз, че съм приятел на олигарх, ясна работата. Но защо, колегата “издател” Пеевски, за когото всички знаем, че реди Важните материали (главно снимките на нашия премиер) във възложените му за собственост вестници, ще плюе член на правителството?!

Ето, това, не можах да обясня на тъст ми.

Защото, всъщност, нямах обяснение.

Взе ми малко повече време и ето сетих се:

Джевдет Чакъров

Моята непозната приятелка по чашка не го пази.

Герб не пази ДПС, е точно толкова вярно твърдение, колкото, че аз се напивам с Нона Караджова.

Наздраве!

Блогът на Филип Харманджиев - http://harmand.info/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional