Свободата днес и тук 25 Март 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Правосъдието става проститутка

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Евгений Дайнов

Помните ли, как по Станишево време прокуратурата внезапно обяви, че била проверила всички (!) хотели по морето – и нито един (!!) не бил незаконен? По онова време отвърнах в пресата, че аз лично знам поне 4 незаконни, но станах вопъл в пустиня. Защото, оказа се, доста от въпросните обекти били на... самите прокурори. Кеф.

Е, най-сетне подпукаха крайно нуждаещите се, получаващи земя по брега и строящи „хотелчета”. Кои били те? Я да видим: съдии... От ВАС. Брех, каква изненада... Да му се не види...

А пък единият от съдиите бил онзи Икономов от ВАС, който:

а/ отне защитения статут на Камчийски пясъци, за да ги даде на мутрите (вкл. зловещи руски такива);

б/ обяви за незаконен статута на парк Странджа, за да подари планината на мутрите;

в/ наскоро обяви за законни намеренията за строеж на ски съоръжения по Витоша, за която цел да се изсекат има-няма 40 000 дървета.

Абе, как така – нали има „случаен избор на съдии” по делата – все този Икономов подарява природата на мутрите? Е, видяхме как. Ето ви решенийце – дайте финансов или териториален ресурс. Пък следващия път, като ви потрябвам, ще направя така (с ресурса) че пак да съм аз съдията по делото. Какво ще желаете? Витоша? Странджа? Някоя защитена територийка, веднага да я обез-защитим?

Концерт по желание е положението. Правосъдието става проститутка. И ето, излезе работата: едно от хотелчетата по морето – негово.

Не знам, какво друго е правил, но опитите ми да пробия със статия по негов адрес по водещите вестници се провалиха напълно. Гледат по тавана и мънкат. Не става. Не е тема. Нещо не написано добре. Стари работи. И пр. оправдания.

Смехория. Възрастни хора се правят на деца от горната група на детската градина.

Добре е, че шефът на ВАС моментално уволни въпросния Икономов. Кой обаче ще обърне неговите решения, очевидно взети поради корупционни причини? Кой ще разследва и накаже останалите съдии в състава, които са му преподписвали решенията?

И кой, по дяволите, най-сетне ще разруши онзи строеж до Варвара, който единствен все пак е обявен от съда за напълно незаконен? Уж ще ги бутат, а тия там слагат нови дограми.

Предупреждаваме честно: ако тая Златна перла не я бутнете, отиваме на място, наемаме багери и почваме сами. Като граждани, изпълняващи решение на съда. И преди това надлежно ще уведомим властта – да видим, кого ще пази (и кого ще бие): нас, или мутрите, собственици на строежа? То ще се види, защото и медии ще докараме, да се снима.

А въпросният Икономов, тоз гнъсен червяк (както казваше дядо Вазов) просто трябва да бъде незабавно натикан зад решетките за МНОГО дълго време. Защото, както казва още Аристотел, падението на най-висшите избрани е най-недопустимо; и затова падналите големци трябва да бъдат наказвани с извънредна строгост.

Блогът Общност на свободните хора - http://www.desnite.eu/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional