Свободата днес и тук 24 Февруари 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Султанът пише писмо на казаците

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

Президентът Георги Първанов се срещна днес с представители на Гражданския инициативен комитет за “Нормални условия на работа – силна местна власт”. Те връчиха на държавния глава събраната от тях подписка в подкрепа на Декларацията на комитета” , се казва на 20 май 2010 г. в сайта на президента Георги Първанов.
По – интересно е обаче какво не се казва в това официално съобщение. А не се казва, че въпросният комитет е изцяло съставен от кметове на ДПС и пратеници на седемте общини в Кърджалийско, подвластни на същата партия. Никъде в съобщението дори не се споменава ДПС макар да е ясно, че това е100 процента партийна инициатива тъкмо на Доган. С което умишлено се заблуждават потребителите на информацията, че става дума просто за “гражданска инициатива” на участници в една подписка.
Любознателният читател на президентския сайт е оставен да се досеща, че Ниязи Шакир, председател на гражданския комитет, е функционер на ДПС. Само специално информираният читател ще направи връзката, че той действа в синхрон с централата на партията в София, чийто представител Четин Казак вече произведе в европарламента скандал по същата тема и със същите аргументи.
Разбира се, колкото и да е глупав читателят, вероятно ще се досети, че цитираният в сайта на президента кмет на Кърджали Хасан Азис е острието на ДПС в тази акция. Той е бил на срещата в голямата бяла къща в София и се е оплакал на Първанов в рамките на тази депутация от “657 проверки в 40 общини, от които 297 са в област Кърджали, а от тях 110 са само в град Кърджали”. Но защо в официалното съобщение ни е спестена публична “тайна”, че Азиз е кмет , избран с бюлетината на ДПС? Що за свенливост е налегнала Г. Първанов по отношение на близостта му с Доган?
“Общо бе мнението на всички участници в срещата, че държавата трябва да упражнява своя контрол като добър стопанин, но не трябва да се допуска политика на двоен стандарт, както и спирането на вече работещи проекти по политически причини. Президентът Георги Първанов подчерта, че особено във време на криза е изключително важно да се подпомагат общините в усвояването на средства от европейските фондове”, пише в президентския сайт в същия конспиративен маниер.

Поради что се срами президентът да бъде припознат като арменския поп, комуто българските турци се жалват от изстъпленията на българските власти? Ако делегацията на ДПС наистина намира нещо антитурско в проверките за злоупотреби, защо не го каже открито? Декларирам, че бих противопоставил скромните си публицистични усилия срещу подобно посегателство по етнически признак.

Ако имаше съвременен Репин, щеше да нарисува картината на оплакващите се поданици на Доган с надпис: “ Султанът пише писмо на казаците”.

Блогът на Иво Беров - http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.




Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.



Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev



 



Story of Stuff



Подкрепете този сайт





Red House Sofia




Valid XHTML 1.0 Transitional