Свободата днес и тук 25 Март 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Цветанов: С атаката срещу нас Първанов защитава хора, забогатели с негови протекции

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Юлиана Колева

"Мнението, което президентът Георги Първанов изразява във вчерашния си коментар, е защитна теза за определени икономически кръгове, които той е успявал да толерира. Или те са се възползвали на база познанството си с него и са натрупали сериозни финансови благоденствия". Това заяви пред БНР вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов, помолен да коментира думите на държавния глава от вчера, че в борбата с престъпността и корупцията правителството предприема радикални действия, които целят да се създаде страх в обществото.

Вчера и премиерът Бойко Борисов разкритикува тезата на Първанов и я определи като част от амбициите за сваляне на правителството.

Може би президентът, водейки се от симбиозата с неговите политически партньори като ДПС и други икономически субекти, по някакъв начин иска да си изгради защитна теза, заяви днес Цветанов. И риторично попита дали Първанов иска да се запази статуквото ли е или е за това "да работим агресивно, всеотдайно, съсредоточено за ликвидирането на подобни престъпни групи като "Наглите", "Октоподите", "Лихварите", "Мутрите", като тези, които правят икономическите престъпления". "И ако той иска да запазим статуквото, може би той иска по същия начин, както навремето се възползва в предизборната си кампания от Людмил Стойков, да продължим по същия начин да фигурира страната ни в докладите на Европейската комисия с конкретните примери от разработките на ОЛАФ и да визираме конкретни лица, за които той все още не е дал своя отговор", допълни вътрешният министър.

Днес може би е много по-угодно да търсиш провокирането или засвидетелстването на някаква загриженост, но не знам дали тази загриженост е в интерес на обикновените, трудолюбивите български граждани, заяви Цветанов.

Вътрешният министър призова държавния глава да отиде в Пловдив и да чуе хората там. "Там се говори за "Герговград". Аз не знам дали някой друг има по-добри познанства с президента, отколкото г-н Гергов", допълни той. "Може би президентът по някакъв начин иска да защити тези, на които е помогнал през годините по някакъв начин да бъдат част от елита на държавата на база на това, което са успели да отнемат на обикновените граждани", повтори отново Цветан Цветанов.
От: http://dnevnik.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional