Свободата днес и тук 02 Юни 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Разместване на играчите за цифровите мултиплекси

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Mediapool.bg

Освен половината от Национално управление “Радио и телевизионни станции“ (НУРТС), което в момента е собственост на БТК (“Виваком“), кипърската офшорка “Манселорд Лимитид“ ще придобие съвместно с БТК и компанията “Тауърком България“, която ще изгражда и ползва първите два цифрови мултиплекса за разпространение на частните радиа и телевизии. Това стана ясно от обявеното в сряда от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) решение за одобрение на сделката.

По-рано създаването на съвместното предприятие между “Виваком“ и “Манселорд“ бе разрешено и от Комисията за регулиране на съобщенията, но за пръв път става ясно, че част от сделката е и придобиването на “Тауърком България“, която е еднолична собственост на чешкото дружество “Тауърком ЦР” на базирания в Словакия едноименен оператор.

Така представляваната от дружеството “Бромак“ на собственика на Корпоративна банка Цветан Василев “Манселорд“ поема с БТК изграждането на частните мултиплекси и има пълни шансове да вземе разрешително за обществения мултиплекс за разпространението на държавните БНТ и БНР. “Бромак“ участва и в собствеността на “Нова медийна група“ на бившата шефка на тотото Ирена Кръстева и сина й Делян Пеевски, депутат от ДПС. За интересите на кръга около Корпоративна банка в цифровизацията на радиоразпръскването у нас се заговори още при приемането на Закона за електронните съобщения, уреждащ процеса, който трябва да приключи до края на 2012 г.

Сделката между "Виваком" и "Маселорд" бе обявена през април и по неофициална информация стойността, която офшорката ще плати за една втора от около 800-те съоръжения за радиоразпръскване, е 50 млн. евро. Цената на сделката за "Тауърком" не е ясна.

Участието в цифровизацията ще стане чрез създаденото вече дружество “НУРТС България”, което все още изцяло се притежава от “Манселорд“, но след приключването на сделката в капитала му ще се влеят НУРТС и “Тауърком България“, а собственици на капитала му ще са 50:50 “Виваком“ и “Манселорд Лимитид“. Пряк едноличен собственик на последната е “Цефор Холдинг Лимитид“, регистрирана в Хонг Конг, Китай.

В споразумението между двамата бъдещи съакционери са предвидени допълнителни възможности за продажба и съответно закупуване на акциите от капитала на “НУРТС България” ЕАД. Те имат право право да продадат свои акции или да изкупят съответно дела на партньора си в рамките на 18 месеца от приключването на сделката.

Независимо че сумата от общите обороти на всички предприятия–участници в концентрацията превишава прага от 25 млн. лв. (предвид размера на реализирания от БТК оборот), не е налице кумулативното изискване на нито един от двата алтернативни критерия, а именно - оборотът на всяко едно от поне две от предприятията - участници в концентрацията или оборотът на предприятието - обект на придобиване за предходната финансова година в страната да надхвърля 3 млн. лева, смятат от КЗК.

От: http://mediapool.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional