Свободата днес и тук 16 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Американците пак ни вдигат газа- да се вдигнем на протест пред паметника на Американската армия

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

Алчните за печалби американски компании извиха ръцете на България с повишаването на цената на природния газ. Монополистите в снабдяването на страната ни потвърдиха с това прогнозата на своето проамериканско лоби тук, че предстои газова война между България и Америка. В смисъл, че могъщата Америка наистина се кани да смачка зависимата от амерканския газ от поколения България заради наглостта да не приема безпрекословно американските енергийни проекти на местна почва.

Гърч и уплах основателно разтърсиха нашата малка държава при новината, че с близо 25 на сто скача цената на основната за индустрията ни суровина, която традиционно ни продават американците. Поскъпването е шоково и влече непредвидими като параметри, но явно катастрофални последици за икономиката ни, обединиха се в коментарите си най – големите телевизионни канали.

Американската телевизия Би Ти Ви, както обикновено, не спести обективния си поглед към американската пета колона тук и предупреди, че се очаква поскъпване на хляба ( „насъщния“, както се изрази репортерът Димитър Анестев). Репортажи показаха работодатели, които вече обмислят нови съкращения, както и работници, които се канят да обявят гладна стачка срещу вероломните американски попълзновения.

Сред най- тежките преки последици за беззащитното пред американския произвол българско население се очертава поскърането на топлата вода посред лято. Особено в София, а и в други градове. Това се отнася и до парното отопление, което през новия сезон ще се окаже непосилен лукс за толкова много жители на нашата европейска столица, че топлофикациите най-вероятно ще фалират под ценовишя натиск на янките.

Крайно време е Америка да престане да спекулира с освободителната си роля в нашата история. Да, като българи сме благодарни за бомбардировките над София, които разполовиха на две националсоциализма по нашите земи и допринесоха за утвърждаването на социализма по-късно, унищожавайки национализма чак до негово уродливо възкръсване в епохата след благотворния Чернобил. Но на тази цинична, типична, уникално американска търговия с исторически капитал, натрупан от позицията на велика сила спрямо една пионка в междунардния шах ( каквато, уви, България е), трябва да се сложи край.

Във връзка със създалата се напрегната газова ситуация предлагам гражданите с българско национално самосъзнание да протестират пред Паметника на американската армия, който арогантно стърчи над българския парламент, както и в подножието неговия пловдивски еквивалент , известен като „Чичо Сам“.

Долу ръцете на американския империализъм от хляба на българите!

И докога далечна Русия, с която сме в близки съюзнически отношения, ще гледа безучастно на американските наказателни мерки – нима не споделяме общи ценности в рамките на евроазиатските организации, към които взаимно и абсолютно равнопоставено принадлежим не само по договор, но и по призвание?

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional