Свободата днес и тук 16 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

СМЯХ ПРЕЗ 80 000 СЪЛЗИ В ЕДИН РАЗГРАДЕН ДВОР

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Александър Александров


 

ПОВОД ЗА СМЯХ N° 1


 

Колкото и да му се иска на човек да остане сериозен и да гледа трезво на „нещата в живота“, винаги се появяват черезвичайни събития, които го изкарват извън релсите на праведния път. Ето, поради семейни задължения не бях поглеждал блога и блогрола си през уикенда, а тези дни забелязах, че основната тема, развълнувала пишущите колеги, е „полицайската песен“ на Веско Маринов. И реших и аз да стана грешник и да му се подиграя!


 

Извинявам се, знам, че е неприлично, но... прочетох текста и щях да се пръсна от смях!


 

Самото съчетание на подлизурството, идиотщината, простащината, кретенията и лепкавата слуз, отделяна от някои видове мекотели, не е никак смешно, но когато прибавим към него и тоталното забатачване на 80 000 престъпления, чиито жертви сме ние и с малки изключения някои чужди граждани, попаднали по случайност в ООД „България“, тогава и най-добре възпитаният джентълмен би се изкушил да пусне две-три цинични отметки за истинската същност на българската полиция и нейните главатари.


 

Мои близки и роднини са били жертва на мъничка част от тези престъпления. Някои от тях са били обрани, други – изнасилени, трети – насечени на парчета, четвърти – дори не се знае какво им се е случило... Нищо! Битият – бит, а другите... да вземат аспирин и да се занимаят с нещо смислено, защото едва ли има нещо по-безумно в тази обречена държава от това да чакаш помощ от полицията.


 

А какво можем да очакваме от полицията тогава, ще запитате вие учудено... Ами можем да очакваме да ни изпее някоя песничка, или да ни се подиграе в очите, или да ни поиска рушвет, или да излъже за разкрити престъпления, или да ни пребие, или да ни прати за зелен хайвер...


 

Всъщност излиза, че българската държава в лицето на полицията и правораздаването, са най-великите праведници в християнската история – представете си само, с един замах опрощават 80 000 прегрешения! С този ритъм на действие бат' Бойко скоро ще вземе да задмине и Джизъс, та и баща му барабар с посредника! И направо се питам защо не вземем да му построим храм, в който да му се молим.


 

А ето и смехотворното „произведение“


 

Нашата полиция

Ако някой някъде предава
своето отечество и слава,
ако клетвата за дълг прегази -
моята полиция ме пази.

Ако някое продажно братство
граби от народното богатство,
истината днес е само тази -
родната полиция ни пази.

Ако някой вярата убива
и престъпниците сам прикрива,
ако някой пред лъжата лази -
нашата полиция ме пази.

Припев: Хора, подарете цвете,
хора, запомнете ни добре!
Гордост е да служиш в редовете
на България и МВР

Текст: Евтим Евтимов
Музика: Тончо Русев
Аранжимент: Пламен Велинов


Наистина, никога през живота си не съм чел нещо толкова... жалко, некадърно и гнусно!!!


 


 

ПОВОД ЗА СМЯХ 2


 

Бойко Борисов изнамери нов педагогически подход и сам си го приложи. Другарите се събраха и решиха, че най-лесно могат да намалят слабите оценки и повтарячите като предоставят на учениците невероятния шанс да се самооценяват. Т.е. всеки си пише годишна оценка по собствено усмотрение и без да взима под внимание оценките на учителите/избирателите.


 

Бойко Борисов си писа 5 (много добър) за първата година управление, но с опция за отличен 6 в случай, че успее да замаже положението с енергийните проекти.


 

В същото време се похвали, че бил спрял престъпността. От една страна съм съгласен с него, защото полицията наистина се справи по административно-християнски начин с 80 000 престъпления, класирайки ги като неразкриваеми и оневинявайки индиректно стоящите зад тях престъпници, които сега със сигурност имат чудесен повод да почерпят. От друга страна обаче изпаднах в леко недоумение, когато прочетох, че е премахната и „магистралната“ престъпност... Означава ли това, че в България има МАГИСТРАЛИ?! Гледай ти какво нещо! А аз бях останал с грешното впечатление, че натовските бомби не са падали в Сърбия; ами върху българските пътища, които впоследствие се оказаха не черни междуселски шосета, ами МАГИСТРАЛИ!


 

Мене ако питате, Бойко Борисов е на крачка да се справи най-вече с библиотечната престъпност (спомнете си „Читанката“) и с желанието на някои „социопати“ да четат (правилно сте прочели, четящите са социопати, защото в общество като българското, където престъпленията се читат за нормално явление и биват опрощавани на купчини от 80 000 бройки, би било естествено и логично да приемем, че желанието за знания и култура е излишно и вредно).

Блогът на Александър Александров - http://sandolino.blogspot.com/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional