Свободата днес и тук 02 Юни 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Гладуващият Котев не преде пред стрелящото куче

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

След като се уверих, че т.н. водещи електронни медии не искат или не могат ( защото не им разрешават) да забележат гладната стачка на българския ядрен физик Георги Котев, реших да надзърна ден по-късно в печатния еквивалент на тези средства за масово премълчаване на неудобни теми. В края на краищата на вестниците им трябва повече време да реагират – може пък да са преодолели техническите затруднения и да се прогледнали!

Отварям с трепет сайта на в. „Труд“ и какво да видя на първо място: „Куче простреля стопанина си“ . Настъпило пушката на задната седалка. Невероятното събитие станало в Нова Зеландия.

Е, казвам си, може пък другият флагман на свободното слово да се е възползвал от слепотата на конкурента си и да е произвел сензация, като е запълнил тази празнота с някакво развитие по темата за гладната стачка на нашия сънародник в Брюксел. И какво мислите се мъдри на първо новинарско място в сайта на „24 часа“? Същото. Само че с важното уточнение още в заглавието, че кучешкото прострелване е било „отзад“. От текста става ясно и точно коя буза е пострадала – лявата. Но човекът се отървал без сериозни последици от кучешката ( а всъщност човешка ) небрежност на задната седалка. Жив и здрав, но „попал в газету“!

Не му го пожелавам, но гладуващият Георги Котев има шанс да бъде удостоен с високо интелектуалното внимание на българските „водещи“ медии само в някой животински контекст. В човешкия, който предвижда поне елементарно човешко съпричастие, май няма шанс. Не и в днешна европейска България.

Сензациите у нас явно не са разрешени. Голям съм наивник.

Блогът на Иво Инджев - http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional