Свободата днес и тук 08 Декември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Об(не)виниха Станишев

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

Сергей Станишев получи обвинение от прокуратрата заради административни нарушения като бивш премиер и нарече това „нелепо“.

А кое е „лепо“?

Съгласен съм. Ако му бяха лепнали обвинения за големите далавери в държавата, за която отговаряше, щеше да е много по-справедливо. Нима не беше той началникът, под чийто (без)отговорен поглед са разграбваха ценни имоти на местно и държавно ниво?

Кой да отговаря за курса към все по-пълно задоволяване потребностите на Кремъл да задуши България икономически с газ – само газовиците от „Газпром“ ли са виновни или местният персонал край газовата камера също е солидарно съпричастен?

Не трябваше ли Станишев да потърси правата на държавата за вероломното спиране на руския газ през януари 2009 г.? Или подчинените му по ресори са единствено виновни?

Но…това са намерили, така са решили. Ако е вярно, че Темида мижи, ние ще трябва да помълчим.

Нелепо е Станишев да получи „адвокатска“ защита от арестувания Алексей Петров, който не само го защити с аргументи, твърде подобни на изтъкнатите от него ( че ставало дума за нещо, което всеки премиер можел да допусне), но и му делегира…адвокатите си. Не е ли „малко“ странно двамата обвиняеми, Петров и Станишев, да споделят услугите на адвокатския тандем Ина Лулчева и Васил Василев?

Като става дума за тандем и колко „лепо“ би било да узнаем истината, няма да е зле уважаемите следователи и прокурори да се поинтересуват какво е свършила двойката Станишев-Първанов по времето, когато пишеха писма до Милошевич. В доклад на ООН БСП се оказа замесена в международната далавера (най – после нещо голямо и значимо с участието на България!) в аферата „Петрол срещу храни“. Ако Първанов, селско момче без необходимата квалификация, като шеф е взимал решенията, отговарящият за външната политика млад кадър Станишев е бил ключов изпълнител.

Тодор Живков, който беше готов да даде България на СССР, го осъдиха за раздаване на апартаменти. После му възстановиха паметника в Правец.

Ще превърнат ли Станишев в поредния „мъченик“ на демокрацията?


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional