Свободата днес и тук 30 Януари 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Белгийската полиция и българските медии – рамо до рамо срещу гладуващия Котев

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

Протестиращият в Брюксел български ядрен физик Георги Котев е прекратил гладната си стачка. Ето какво ми написа по този повод:

Аз самият не съм решавал да прекратявам гладната стачка. АЗ БЯХ ПРИНУДЕН ДА ГО НАПРАВЯ! От белгийската полиция.

За мен така проведеното мероприятие е успешно, защото показа още ведъж възможностите на ядрената мафия. Аз утре формално ще се опитам да подам искане в община Брюксел за разрешение за протест, на която следва да ми се отговори до 10 дни. Но съм свръх песимист, след случилото се днес. Междувременно продължавам трескаво да мисля с какво да ги изненадам пак. Очевидно е, че те не могат със законови средства да ми запушат устата”.

Освен за дравето и живота на г-н Котев, намесата на белгийската полиция произвежда най-после добра новина и за българските медии. Сега вече могат да се присмеят открито на протеста, „пострадал“ от „приятелския огън“. Няма да имат нужда да се позовават на анонимни обвинители, които обявяват ядрения физик в „лудост“, за да неглижират протеста му.

Е, не всичко е чак толкова удобно. Защото Георги Котев твърди следното:

Със сигурност случаят ще търпи развитие”!

В писмото си от Брюксел Георги Котев обяснява, че не желае анонимно да гладува ( към което го принуждават със забраната), защото целта му не е самоубийство, а разгласяване на аргументите му. Така че осигурената му от българските медии анонимност е по-важна за спасяването му, отколкото дори намесата на човеколюбивата белгийска полиция.

Голяма сила са медииите. Докато пишеха активно за отвличанията на чужденци в Ливан през втората половина на 80-те години, вълната от отвличания не спираше. Но щом секна медийният интерес, спряха и отвличанията. Този ценен международен опит вече е пренесен успешно у нас като оръжие срещу опитите на Георги Котев да „похити“ общественото внимание върху някакво си ядрено гориво и някакви си далавери за някакви си стотици милиони евро.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional