Свободата днес и тук 06 Юни 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Котев гладува, България пасува

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

Българският ядрен физик Георги Котев, който поднови днес гладната си стачка в Брюксел, обвини българската ДАНС в съзнателно прикриване на организирана престъпна група в ядрената енергетика. ДАНС са отлично информирани за манипулациите в АЕЦ „Козлодуй“ , от които престъпници извличат огромни печалби, каза той в телефонен разговор.

Нашият сънародник изрази съжаление, че в няколкото минути, отделени по Би Ти Ви по темата за гладната му стачка в предаването „Сеизмограф“, не се е осъществило включване на Волен Сидеров. Щях да го попитам в ефир, дали като началник на комисията за контрол над ДАНС е уведомен как там прикриват високопоставената престъпна група в АЕЦ „Козлодуй“, добави физикът.

Георги Котев потвърди, че нито една от т.н. големи телевизии в България не е проявила интерес към гладната му стачка, а с вестници, като „Труд“ и „ 24 часа“, е прекъснал отношенията си, тъй като изкривяват информацията.

Твърдението на министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков пред БНР, че се опитал се срещне с него на площад „Шуман“, но не го намерил, Георги Котев определи като „истинско театро“. Нещо повече, ядреният физик е убеден, че белгийската полиция го е прогонила от площада тъкмо, за да не се състои такава среща, което е било съгласувано със София.

По думите на Котев, здравословното му състояние в момента е добро, но до края на седмицата ще бъде принуден да отиде в хостел, за да може да продължи стачката си под лекарски надзор. В момента той протестира през деня само чрез надписите на фланелката си пред централата на ЕС в Брюксел, а нощува при приятел. Нито един български политик не е направил реално усилие да се свърже с него.

Георги Котев декларира, че е решен да „стигне докрай“.

От себе си добавям: мога да помогна на министър Трайков или на друг желаещ български политик , ако наистина иска да се свърже с гладуващия учен ( макар той никак да не се крие) чрез мейл, или по телефона.

Блогът на Иво Инджев - http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional