Свободата днес и тук 29 Септември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

И без халваджийски тефтер намирисва на „халваджията за бозаджията“

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

Вярвам на вътрешния министър Цветанов, че няма „халваджийски тфтер“ с имена на подлежащи да полицейско преследване хора, но с коментарите си след оправдаването на сливенския кмет Лечков той остави впечатлението, че следва старото правило „халваджията за бозаджията“.

Може да е сто пъти прав в суперлативите за кмета на града на стоте войводи, но е абсолютно на грешен път да сипе похвали за оправдателното решение на съда по цели 7 обвинения на прокуратурата срещу Лечков. Още повече, че самият той , от позицията на вицепремиер и вътрешен министър, на политик с най-високия реитинг, си е заложил името в борбата срещу несправедливостта или неефективността на… същия този съд.

Но и това не изчерпва неадекватността на жест на Цветанов към Лечков към униформени служители, особено що се отнася до неприличния кметски жест към униформени представители на държавата. Какво излиза от потулването на случая с показания от сливенския кмет среден пръст на пътни полицаи в София?

Вярва ли господин министъра на своите служители, които съобщиха за това деяние на Лечков и изпаднаха в положението „дума срещу дума“? Чия дума тежи повече?Ако не им врява, а приема за истина отрицанието на Лечков, да ги обяви за лъжци и веднага да ги уволни. Защото утре ще ме спрат и ще ме наклеветят, че съм ги псувал на майка и …жална ми майка. Нямам си вицепремиер да ме защити от полицейския произвол!

Цветанов обаче не ги уволнява. Налага се да вярвам, че не лъжат.

Боя се, при цялата симпатия към борбата срещу престъпността, че нейното лице даде силен коз на всички, които са скептично настроени към мотивацията за тези усилия и особено по отношение на справедливия подход към нарушителите. Не Брюксел, а самият Господ да посочи съдът като по-виновен за нерадостната картинка в раздаването на справедливост в България, една такава „дреболия“, като изявата на Цветанов, налива вода в мелниците на всички, които говорят обратното- че изпълнителната власт се меси в работата на съда.

А най-лошото е, че Цветанов няма как да даде такъв жокер от глупост. Той със сигурност знае, какви негативи си навлича и постъпката му издава преднамереност . Което означава, че има някаква твърде важна причина за нея. Догадките го поставят в графата на заподозрените за корупция и фактът, че е поел този риск за реномето си, подсилва подозренията.

Блогът на Иво Инджев - http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional