Свободата днес и тук 02 Юни 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Добре, де. Нека да се съгласим, че ГЕРБ е Групировка за едноличен режим на Борисов. Някой доказан демократ има право на подобна ирония. Но когато авторът на това остроумие е Станишев, възникват някои въпроси.

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

Добре, де. Нека да се съгласим, че ГЕРБ е Групировка за едноличен режим на Борисов. Някой доказан демократ има право на подобна ирония. Но когато авторът на това остроумие е Станишев, възникват някои въпроси.

Що е то БСП? Преди да нагодим абревиатурата към някой от многобройните възможни варианти в игрословицата, нека да направим смислов паралел.

Българска ли е БСП, съответства ли първата буквичка на твърдението в съкращението? Малък тест пред лидер или симпатизант на БСП чрез каквато и да било критика към Русия, в съветски, царски или путински вариант, ще отговори на този въпрос ясно на всеки, които се заблуждава.

Социалистическа ли е? Това и самите симпатизанти не го вярват, знаейки отлично олигархичния характер на подкрепата за партията от страна на едрия капитал в България. А и не само по тази причина – социализмът в главите на червените избиратели се свързва с “безплатното” ( образование, лечение, летуване) и с платеното псуване- който ругае социализма, да отива да чука камъни. А в днешно време това социализъм ли е? Никоя партия не е управлявала повече от БСП през последните 20 години, а чукането на камъни от антисоциалистически елементи беше престъпно занемарено!

Партия ли е? Ами че ако беше партия, щеше да бъде водена от партийци, а не от патриции ( както се казваше в стария виц). Точно Станишев е типичен червен патриции – от онези, които един ден не са работили в живота си и са виждали мазоли само на картинките в букварчетата в съветското школо. Да ви е известно БСП да е била ръководена някога от пролетарий?

Така че БСП определено не е БСП. Но и не е еднолична. Защото е двулична. И дори трилична беше. Най-личните представители на двуличието се съюзиха в тройна коалиция по времето, когато управлението имаше две лица: Първанов и Станишев.

Така БСП може да бъде разчетена като Бисексуална политпорнография ( някои от скандиращите викат “бисепе, бисепе”). Не твърдя, че такава е членската й маса и електоралната подкрепа ( лявото у нас е консервативно спрямо нетрадиционната ориентация и в това също се различава от европейското ляво). Но че поведението на нейното ръководство е двойствено и обратно ( на собственото му самоопределяне като хетеросоциалистическо), е очевидно.

Блогът на Иво Инджев - http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional