Свободата днес и тук 24 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

„Глупостта има способността да постига каквото си поиска”

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
д-р Тони Филипов

Вестниците цитират сайта health.bg, че зодията била решаваща за избора на лятна почивка. Звездите ни диктували туристическата дестинация. Ние, лъвовете, сме обичали високото качество и сме били склонни да плащаме повече, за да го получим. Привличала ни Италия с красивите си градове, Рио де Жанейро с карнавала, Испания с коридите, Лас Вегас с казината си… Париж бил като магнит за Лъва с разкоша си. Много били подходящи също Лос Анджелис, Сан Франциско, Барбадос и още десетина места. Но странно, Мичурин не е сред тях. Щото планирах до Мичурин да отскоча. Кака ни кани на селски туризъм. Обаче булката вика, че не ще трета година селски туризъм, море, вика, искам!
И сега напреки зодията, ще вървим на Мичурин…
Тоя бизнес със зодиите доста се разрасна. Появили са се и кулинарни астролози. Некоя си Елена Кашукеева разправяше пред „Стандарт”, че открила метод, с който по името и рождената дата разчита коя космическа енергия липсва в тялото на човека и препоръчва кои плодове, зеленчуци или месо трябва да яде. Вика: „Още с идването ни на този свят, някъде горе се записва и нашето астрално меню.”
Пенсиите, така погледнато, бобът и лещата са ви от Кармата, не от Харизмата. Щото Харизмата е от една година, а бобът от 20! Налага се да се примирите, че така ви е съставено астралното меню! Ей, да не забравя, астроложка съветва да не пренебрегвате и белия лук. „Лукът, вика, успокоява и извисява духа!”
Извисява се, извисява се! Като се отдели от тялото и се извисява…
В „Ирийски замък” Мирон Иванов казваше: „Мислите биват кисели и алкални според онова, което става вътре в нас – най-често в стомаха.”
И какво става в стомаха, когато там попадне голямо количество бял лук? Какви мисли поражда, ако изобщо поражда?!
Българинът, вика астроложката, изпитва неудовлетворение от живота. Причината не била в това, че сме бедни. Бразилците били по-бедни, но много по-щастливи. „Значи, вика, разковничето не е в парите. Причината е, че на трапезата ни липсват плодове."
И тук ще се съглася. Изобщо не е в парите, а в плодовете, които са без пари! Вчера на пазара”Ситняково” даваха пъпешите по два за лев и един бакшиш, и ако не вземеш – бой! Бой в кантара, разбира се, да не си помислите нещо друго…
Вежди Рашидов го питат що ще закрива театри, а той вика: "Негодуват тези, които се притесняват за качеството на продукцията си. И аз протестирам, че Наоми Кембъл не ми е секретарка, но какво да правим!"
Що не цитираш бе, маскара! Това е реплика на проф. Пантев: “И аз искам да си общувам с Наоми Кембъл, но какво да правя като срещу мен е Анастасия Мозер.”
Плагиат!
Чудя им се какво се хващат все за Наоми Кембъл. Тази е голяма палавница. (Нали сте забелязали, че вестниците викат на курвите палавници и им отделят по половин страница…) Вършее като комбайна - Бриаторе, Де Ниро, Сталоун, за Клинтън се говореше, олигарси… Всичко под ножа!
Не знам, може пък тоя път да тръгне реформата в културата. Камю казваше, че „глупостта има способността да постига каквото си поиска”. Така погледнато и над Веждито има голям потенциал. Не ли?
Още малко на културни теми. „Новинар” съобщава, че звездната троица - Веско Маринов, Евтим Евтимов и Тончо Русев направили нова песен - за добруджанския хляб. „Както са го подкарали, пишат колегите, скоро очакваме за разхлабителното дуфалак.”
Ей, ако пишат за дуфалак, имам готова рима: „Дуфалак, дуфалак, днеска аках, утре пак…”
Обаче, братя, внимавайте с дуфалака, щото предизвиква… как се казваше, не диария, а… разтройство, да, разтройство. Мразя думата диария от казармата още. Фатмакът, един влах от Медковец, все така ми викаше: “Знаеш ли к’ва си …” И „професор” ми викаше, но по-рядко…
Пустият му Веско. До къде я докара! Да се бият две партии за него и всяка вика вземете го вие…
Американският амбасадор Уорлик посетил ромската махала в Каварна. Подучен от кметъла Цонко, той поздравил индобългарите с думите „Сокерес ту ю?” А индобългарите отговорили дружно: „Уи ар шукар, тенкю.” Двамата видни гости отличили най-добрите бостанджии от махалата с почетен плакет - ром, седнал върху диня.”
Между другото, циганите наистина са големи земеделци. В прибирането на реколтата немат равни. И чуждата дори прибират. Те всъщност своя немат… С риск да бъда обвинен в некоректен език ще отбележа, че правилно на плакета циганинът е седнал. Аз съм забелязал, че единственото лично усилие, което циганинът е склонен да направи, е да се почеше.
Пред журналистите Уорлик заявил: "Каварна е пример как могат да се интегрират ромите - трябва политическа воля и смели хора да говорят открито за проблема".
Смели хора да говорят имаме много. Ако става с говорене, де…
Както писаха колегите от „Новинар”, всяка работа си иска… работа. Аз например, както съм ви казвал, работя по индобългаро-английски речник. Е, още съм в началото, превел съм само най-необходимите думи: метална жица (wire), жица с ток (live wire), нема жица - wireless. Кон (horse), талига (cart). Такива неща, дето ще им са нужни на първо време, ако рекат да се интегрират в английското общество. А също и магнит (magnet), щото те без това не могат да сортират черните и цветните метали...
Като стана дума за индобългари, та се сетих за ексдепутата Владимир Кузов. Щото той нали ходеше в подлеза на Подуене и «Чифте баня» в Кюстендил да му правят циганите doggy style position. Стари работи. Позабравиха се, та вчера Кузов пак се явил но обществената сцена. Вместо да се благодари, че не влезе в затвора, щото както му се бяха наточили, щяха да му обърнат г… на търлък, той се пъчи: „Категорично заявявам, че аз се явявам историческа личност. Четири години от историята на България са свързани с моето име.”
Точно така. Изразът „аналите на историята” именно от тук води началото си. Щото древните гърци до един са били кузовци…
„В бъдеще може да се кандидатирам и за президент.”
Може, що да не може?! Засега от трите първи стола в държавата, само на президентския не е седял педераст. Макар че, ако поискате да се закълна, ще ви откажа.
Между другото, сега се сещам, че когато избухна скандалът, “Стандарт” обясни поведението на Кузов със зодията му: “Той е зодия Близнаци. Роден е на 16.06.” Дали днес биха повторили това обяснение, предвид зодията на премиера?
Обаче пък в „Новинар” направо ме разбиха: „Сред електората, който вероятно ще подкрепи Кузов за президент, ще са тези мили българи, които вярват сляпо в идеята, че на ромите трябва периодично някой да им го начуква.”
Много вулгарно, бе! Трябва да се пише с малко повече финес и въображение. Както например сте направили в дописката си за пожара в Йерусалим: „Стотици души бяха евакуирани от домовете си в Ерусалим, след като в покрайнините на града днес избухна огромен пожар.” Не хора били евакуирани, а души! Фина перефраза на антисемитския виц как се евакуира евреин от концлагер – през комина и дим да го няма… Душата му, де, не целия еврей.
Вие ни познавате отдавна и знаете, че докторът не е от милите българи, които смятат, че на циганите трябва периодично да им се начуква. Просто трябва да се дисциплинират. Едно време като притъмнееше циганите преминаваха през центъра на Пазарджик в свински тръс. И да кажеш, че некой им го е начуквал, или ги е бил и им е нарушавал правата – не! Те си се държаха така естествено и доброволно, и под строгия взор на народната милиция…
Като стана дума за кандидат-президенти по-горе, та се сетих, че в неделя рожден ден имаше бай Неделчо Беронов, който беше кандидат за президент на Синята коалиция. Навърши 82 г., Господ здраве да му дава. Що му трябваше да дърто дупе врънкало?! Още щеше да си гледа кефа в Конституционния съд, ако Костов не му беше пуснал фитилите. Не го казвам заради възрастта му. Докторът не е и ейджист. Уважаваме всички възрасти, особено последната. Затова още тогава написахме: „Нас възрастта му не ни смущава. Ако е добре с простатата и няма инконтиненции и деменции, к’во като е възрастен. То някои къде по млади се насраха, та...”
Абсолютно сме убедени, че бай Неделчо нямаше да прави нито „голям шлем” с Русия, нито щеше да има „симитлийска гора”, узбекски архари, за Мариана Попова да не говорим.Трипера го смятам за долна клевета и затова не го споменавам. Но реално погледнато бай Неделчо не би могъл и трипер да хване…
След изборите бай Неделчо се вайкаше пред „Труд”: „Разочарован съм от десните сили.”
Ама не са десните сили виновни, бе, няма такива сили. Костов, този сатана…
И накрая нещо като уточнение, по повод бележката на Петър под последния ми текст - „Докторе, Докторе, вие комунягите освен да си опъвате червените прашки за друго не ставате.”
Петре, ти не си у ред, да знаеш! Доктора не е комуняга, бе! Доказателствата са в този блог, периода 2005-2009 г. От всички видове социализъм, докторът е бил изкушен само от шведския. Ето, сега четем, че шведите са на път да премахнат парите. Точно както Маркс го предвиждаше. Ако не беше оня тъпак Ленин, може би друга щеше да е съдбата на социализъма. Социализъма бедните и простите хора го преебаха. Всъщност, това за всяка власт се отнася…
А за Трактора, Петре, нещо си ме объркал с Явор Дачков. Добре, че поне с Патрашкова не си ме объркал, щото ние имаме известна външна прилика…
Всъщност, като казах, че само шведският социализъм ме е изкушавал, малко послъгах. И социализмът, който се е запазил непокътнат в БНТ, има известно очарование. Снощи се шляех из каналите и попадам на „Елит” и не вярвам на ушите си: „Честит празник на всички християни. Христос воскресе!”
Дали щото ГЕРБ е на власт, ама тая година за втори път възкриса.
Идиоти!
Това дори не е мързел! Това е тежка патология! Като сте решили да си повтаряте тъпите предавания, поне ги прегледайте бе, михлюзи с михлюзите!

 

Блогът Из делниците на един луд - http://delnicite.blogspot.com/

 

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional