Свободата днес и тук 03 Декември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Продажността се продава при разпродажбите

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

След дълго умуване, на втория ден, в. “ Труд” забеляза какво пише вестникът на собствениците му “Ханделсблат”. И реши да информира в сайта си все още неосведомените читатели, че:

Ханделсблат”: ВАЦ казва сбогом на Балканите

“Според “Ханделсблат” настъпилият обрат в политиката на ВАЦ се дължи на повсеместната злоупотреба с власт в региона”.

Това твърди в сайта си “Труд”, който открива “обрат” в отдавна обявените намерения на собствениците си. Но това е още нищо. Забележете какво още се налага с прискърбие да признае на местното издание на германския концерн:

Тясната обвързаност на олигарси с политическата власт тровят пазара”, критикува Хомбах. В някои държави от Югоизточна Европа вече липсвали честни конкурентни условия. Единственото изключение била Хърватия.”

Доживяхме да чуем от “Труд” измъчено самопризнание за тясната обвързаност с политическия пазар ( бившият депутат Минчо Спасов вчера заяви, че “ Труд” през годините е тясно свързан с олигарха Васил Божков). И по-нататък получаваме още порция “открития” за известната на всички тук истина:

Олигарси все по-често си купували вестници и списания, за да си осигурят политическо влияние, а не да печелят пари. Срещу такава пазарно изкривена конкуренция нямало никакъв шанс за успех, смятал Хомбах.”

Както винаги обаче, когато един папирус се преписва, преписващият влага нещо от себе си, колко и да е верен на фараона. Така е и в преразказа на “Труд”, в който някой писар се е изказал емоционално и неясно, в желанието си да внуши нещо от себе си, но без да е уязвим пред началника:

“По собствени данни концернът е на печалба в Унгария, България, Хърватия и Македония. Като цяло в задграничния си бизнес ВАЦ не е на загуба. Според Бодо Хомбах, като се теглела чертата, сегашната равносметка била нулева.”

Какво означава в случая изразът “по собствени данни”? Собствени на кого? На концерна ВАЦ ли? Има ли друг, освен собственикът на “собствените данни” , който може да знае това по-добре? Намекът май е, че по собствени данни на “Труд” в България изданията печелят, но началниците в Германия имат нахалството да не оценяват това ( или да “ограбват” труда на българските си ратаи).

Както е известно, ВАЦ от доста време изнася всеки получен в България лев. Това намеква “Труд”, но не смее да си го каже открито.

Кога колегите от “Труд” осъзнаха какво се случва и дали ще направят следващата крачка в своя “бунт” или ще чакат да ги опаковат и продадат на нов робовладелец, за да се опълчат на робството?

Блогът на Иво Инджев - http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional