Свободата днес и тук 05 Декември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Франко и страната на франкофоните

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

В Испания е демонтиран последният конен паметник на диктатора Франсиско Франко, съобщи вестник 20 minutos. Статуята се намирала в средиземноморския град Мелиля.
Скулптурното изображение на Франко на кон било преместено в складови помещения. Демонтажът на паметника е извършен в съответствие със закона за историческата памет от 2007 година, който предвижда унищожаване на всички паметници на диктатурата, които не представляват историческа и културна ценност. ( БЛИЦ)

От тази информация се вижда колко цивилизовани сме ние. Не сме като испанските вандали, които си рушат историческото наследство. Вместо да се кланят на паметниците на диктатурата и да им лъскат надписите „ …с благодарност от испанския народ“ ( както пише от името на българския народ на най-големия паметник на диктатурата в София), тези изостанали тъмни иберийски субекти демонтират символите на тяхната си диктатура. Само знаят да рушат, не ги е срам!

У нас това не може да стане. Тук е обратното. Забранено е да се пипат светините на вносната съветска диктатура. Точно преди 17 години президентите Елцин и Желев подписаха договор в София за „взаимна защита на паметниците“. Ще рече – за защита на несметно количество съветски символи в България и на няколко български паметничета в Русия.

Както е известно, в СССР не е било като в Испания, където репресираните от диктатурата са около милион. В СССР имаше народна власт и в една песен се прославяше невероятната свобода в родината на първата държава на работниците и селяните, които пееха:„ Аз друга такава страна не знам, където човекът диша толкова свободно“. Факт! Това за някакви си концлагери, десетки милиони избити, затворени, изселени ( цели народи и народности били местени с конски вагони, включително българското малцинство от някои райни по време на войната) са пълни измислици на американците. И най-вече на евреите, които лъжат, че Сталин им е вдигнал мушката на края на славната си кариера като баща на народите и само трагичната му кончина ги е спасила от разправата.

Не е вярно също, че съветската армия е окупирала неутрална България и е наложила диктатурата на пролетариата. Кажете ми един пролетарии, който да е управлявал НРБ! И за каква диктатура изобщо говорим в България! Че тук биричката беше двайсетина стотинки, а на море се ходеше всеки път, когато профсъюзите решат да дадат карта.

Освен това няма какво да се сравняваме с испанците. Точно те ли с тяхната пета колона ще ни кажат! Когато франкистите настъпвали към Мадрид по време на гражданската война в 4 колони, в столицата за тях работела агентурата им. Нарекли я „пета колона“ и така това си истанало нарицателно за онези, които работят отвътре за другите отвън.

У нас такова нещо няма. Неее! Тук си имаме четвърта власт, която и под американски натиск не би подела разговор за съдбата на любимите знаци на съветската диктатура. А който си позволява да разсъждава на тази тема е мръсник, подлец, вандал, предател….абе, испанец направо!

Изобщо, на нас не ни минават тия. Испанците може да си имат проблеми с Франко, но ние тук сме франкофони (начело с президента Желев, които ни обяви за такива). Така че: но пасаран!

Блогът на Иво Инджев - http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional