Свободата днес и тук 03 Декември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Прокурор излезе с постановление за човешката сексуалност

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Красен Николов


Леда и лебеда, Микеланджело
Прокурорът от Пазарджик Стефан Янев даде нов облик на институцията, в която работи, след като излезе с постановление, в което дава воля на разсъжденията си не толкова върху българските, колкото върху природните закони. Повод за сътворяването на изключителния сам по себе си прокурорски акт става жалба на двама гей активисти - Добромир Добрев и Радослав Стоянов.

Те искат от прокурор Янев да оспори Наредбата за обществения ред и сигурност в община Пазарджик, която забранява "публичното демонстриране и изразяване на сексуална и друга ориентация на обществени места".

Добрев и Стоянов получават от прокурора нещо много повече от отказ. В своя прокурорски акт Хюм от Пазарджик решава да "изясни понятията" в опит да обясни какво означава да се "охранява моралът на общността в Пазарджик", както е записано в наредбата.

Според него геронтофилията, педофилията, зоофилията, некрофилията и фетишизмът са форми на сексуална ориентация. След като приема това, той ги приравнява към "хомосексуалната, бисексуалната и хетеросексуалната" ориентация.

Янев не се спира дори и дотук. В официален документ на прокуратурата той записва следното: "трета сексуална ориентация включва насоченост на индивиди от човешкия род към самите себе си – онанисти, маструбисти и ексхибиционисти и т.н."

След тези разсъждения той решава да изходи от "естествения закон в природата за възпроизводството на човешкия род по създаване на деца".

"Той (естественият закон, бел.ред.) е свързан с половото съединяване на индивиди от мъжки и женски род, от което следва, че сексуалната ориентация между мъж и жена с цел създаване на деца е естествена, тъй като отговаря на естествения закон за възпроизводство на рода. Всеки индивид обаче си има право на избор, личен живот и мнение, дали ще си избере естествена или противоестествена сексуална ориентация. Тъй като сексуалната ориентация на индивида е нещо интимно, обикновено тя се споделя с други индивиди или съмишленици интимно. Публичната й изява и демонстрация води до безсрамие, груба откровеност и пренебрежително отношение към обществения морал", пише Янев.

След което обяснява, че "като изходим от начините на изразяване чрез думи, жестове, мимики и възклицания и начините на демонстриране чрез показване, чрез обясняване по нагледен начин, чрез представяне на картини, образи и филми, чрез поведение, чрез агитиране, предлагане и склоняване, ще разберем, че сексуалната ориентация на показващите се индивиди пред разнородна публика или влиза в конфликт с морала на наблюдаващите ги лица, или отклонява тези лица от собствената им ориентация като ги развращава. Това обаче е пагубно за самото oбщество".

Той предлага на четящите прокурорския акт да "разгледат някои форми на такива прояви".

Геронтофили пред театъра, травестити пред училищата, хетеросексуалните пред мебелния магазин 

"Разголени травестити показват атрибутите си пред ученици и деца, минавайки пред училищата и детските градини в общината. Ексхибиционисти, онанисти и мастурбиращи със свалени панталони и поли, пипайки се по интимните части, ги показват пред гражданите в центъра на общината. Хетеросексуални проститутки и нимфоманки изразяват своята ориентация чрез агитация и набиране на клиенти пред сградата на общината, Сдружение от педофили припипва децата, които си играят в градската градина близо до общината или правят голо парти заедно с децата в градския плаж на общината.

Хетеросексуални двойки демонстрират сексуалната си ориентация на рекламни легла пред мебелния магазин в центъра на общината. Хетеросексуални сводници набират лица за сексуални услуги в страната и чужбина по улиците на общината.

Бисексуални тройки, хомосексуалисти и лесбийки демонстрират сексуалната си ориентация чрез показни действия на тревата пред разхождащите се граждани в градската градина на общината.

Група герантофили или група некрофили демонстрират подвизите си и агитират местното население, като правят презентация на сексуалната си ориентация със снимки, образи и филми на мултимедиен екран пред театъра на общината.

Група содомисти изразяват и демонстрират сексуалната си ориентация с екзотични животни пред група посетители в зоологическата градина на общината и т.н", рисува картина след картина Янев в опит да обясни в какъв Содом ще се превърне Пазарджик, ако не е той и общината, за да "охраняват морала".

"Виждаме, че само по себе си публичното демонстриране и изразяване на интимната сексуална ориентация на индивида на обществени места се проявява като форма на разврат. В европейското и националното законодателство липсва признато право на разврат", завършва той.

Текстът от общинската наредба вече бе обявен за дискриминационен от омбудсмана и от Комисията за защита от дискриминация, която нареди на общината да го отмени. В момента комисията и община Пазарджик водят дело за това пред Върховния административен съд.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional