Свободата днес и тук 25 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

КТР воскресе из мертвих!

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

Бях останал с погрешното впечатление, че властта си почива, както обеща. Но с появата на премиера Борисов в радиотелевизионно интервю в националния ефир заблудата ми се разсея. Какво е станало, какво налага това? Да няма някакво голямо бедствие или авария, което ( в отсътвието на съответното министерство, закрито от кабинета) да налага лично обръщение към нацията на най-овластения човек в държавата.

Нищо подобно- има успехи. Много успехи. И няма по подходящ да ги съобщи на слънчасалата публика от самия министър-председател.

Интересен феномен е, че радиостанциите най-после признаха известната на всички и най-вече на Бойко Борисов истина, че нищо, което хората не са видели по телевизора, не се е случило ( знам от личен опит – книгата ми „Президент на РъБъ“, ако не беше „Канал 3“ и „Нова телевизия“, нямаше да е факт, макар и да се допечата 3 пъти в рамките на първите две седмици от излизането). Така, с многократно усилено ехо, насложено едновременно върху радио и телевизионния ефир, узнахме от „Дарик радио“ и БНТ едновременно за изключителните постижения на правителството, поднесени сбито, прямо и категорично, но без излишна скромност от човека, който лично има заслуга за тях.

Например вече знаем, че Борисов е спасил парите за проекта „Дунав мост“ ( каквото и да значи това). Пак той е настоял Европа да обърне внимание на магистрала „Хемус“ и тя , в лицето на нашия приятел ( съответният комисар, натоварен да обръща внимание върху финансирането на транспортни проекти в ЕС), има изгледи да се трогне.

За да туширам в зародиш несправедливите подозрения, че с иронията си работя за връщането на Доган и Станишев ( както самият Борисов отбеляза вчмера по адрес на вероломните лекари с техните превземки да стачкуват), ще се съглася напълно сериозно с казаното от премиера по адрес на Станишев. Натри му носа за репликата от Бузлуджа по адрес на „пожарникаря“. Доста тъпо е, особно ако претендираш да си ляв лидер, да с подиграваш с една такава уважавана професия (по света – в Америка тъкмо пожарникарите водят класацията на най-уважаваните от обществото хора в държавата). Така че Борисов на място сложи Станишев на мястото му, като го „прати“ да види в Русия дали е лесно да се гасят пожари. Точно Станишев и точно в Русия!

Но едно не мога да разбера: защо, щом толкова ни уважават и Америка, и Европа, и Русия, както заяви Борисов ( във връзка с големите успехи на неговото правителство), това впечатление не се споделя от някои западни медии. „Кронен цайтунг“ взе ,че написа тази седмица: „България се управлява от мафията“. А „Уолстрийт джърнъл“ се подиграва с най-святото ( на Божидар Димитров) : „Светец ще спасява България“. И твърди най-сериозно, че в България имало криза!

Изглежда тамошните медиии не разбират много от работата си. Само дуднат. Не са като нас. Или конткретно като колегата Бареков, който в интервю за „24 часа“ съжали Борисов, че няма равен в политиката, с когото да се съизмерва. И го провъзгласи за най-подходящ за президент. Понеже е стратег, а и за баща на нацията е по-добре да му е дълъг мандатът, препоръча колегата и заплаши, че пак иска да се връща на екран, стига да си избере къде ( можело и в Би Ти Ви, от него да мине, защото имал там много близко хора).

Аз пък, понеже съм поканен от „БГ радио“ за събеседник следващия вторник и има опасност в това качество да се появя по БНТ като такъв ( заради общия формат на излъчване), отсега събирам сили да прасна няколко похвали на властта. Или пък на себе си.

Подсказвайте, че не се сещам какви да бъдат!

Впрочем, забелязвате ли, че идята на шефа на СЕМ Георги Лозанов за сливане на радиото и телевизията ( по модела на Би Би Си) вече е факт и без да се (съ)гласуват някави промени в закона? А уж нямаше поддръжници! Друг е въпросът, дали това води до ефекта, който постига Би Би Си.

Комитетът за телевиизия и радио ( КТР) воскресе! Воистина возкресе из мертвих! Ако не самият той, то неговият дух е жив отново.

От: http://ivo.bg/

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional