Свободата днес и тук 23 Септември 2021  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Да си спомним за Сашо Божков

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Едвин Сугарев

Мина вече година, откакто Сашо Божков не е между нас. Дано да е достатъчно времето, в което не звучи неговата “Музика за душата”, за да осъзнаем кого сме изгубили и колко дълбоко осезаема е неговата липса.

Защото Сашо беше от рядката порода на онези, които не падат духом – и които надмогват убогите реалности със смях и артистизъм – без да запазят капчица злоба в сърцата си, колкото и жестоко да са били уязвени, колкото и безпощадно да са били предавани от своите ближни.

А много злоба понесе той приживе на широкия свой гръб - и не един и двама от най-близките го предадоха. Той не само понесе всичко това, достатъчно да скърши вярата в човека и човешкото – но и ни показа как трябва да понасяме бездарното ежедневие, как трябва да надмогваме себе си в него, как достойнството на човека може да бъде защитено в най-трудните възможни условия, да бъде неуязвимо.

Дали научихме този урок? Струва ми се, че не. И затова е важно да си спомним за него сега – когато именно душата – и духовността в думите и делата ни е нужна повече от всичко.

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional