Свободата днес и тук 24 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Пистааа!

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

Още като чух на 11 август за идеята Израел и Палестина да подновят преговорите помежду си точно в България, съобщена в рамките на официалното посещение на президента Шимон Перес, веднага си помислих за „световния енергиен форум“ на неговия домакин Георги Първанов. Защото подобен форум наистина се състоя, но в Прага- само дни след софийския, който се оказа измъчено ( като представителност) „мероприятие“ на нашия главнокомандващ енергетик. И наистина, преговорите между палестници и израелци вече текат, но в САЩ.

Напъните на българската държава за световни по своя мащаб начинания обаче не стихват. Това беше ясно и след първите съобщения как изведнъж от нищото ще станем домакин на богаташкия спорт със супербързи коли в рамките на „Формула 1“. Пари за писта ли? Няма проблем- Румен Петков е намерил един шейх. Както можеше да се очаква и този балон се спука. Но че измисленият „инвеститор“ ще реагира с призив да не се инвестира в България – това е вече завиден „ успех“ на българомразците в нашата държава.

Ето какво постигат те, според в. „Сега“, който съобщава, че амбицията да се изгради на всяка цена писта за „Формула 1″ на терена на бившето военно летище в с. Доброславци забърка кабинета в грандиозен скандал. Набедената за инвеститор в проекта фирма Emirates Associated Business Group (ЕАBG) обяви, че няма никакво намерение да влага пари в подобно начинание и е толкова разочарована от изопачаването на информацията от страна на българските власти, че няма да инвестира изобщо в България. В безпрецедентно остро писмо, изпратено в отговор на запитване на вестника, изпълнителният директор на ЕАBG Раид Абу Худра заявява, че фирмата никога не се е сблъсквала с подобен непрофесионализъм и ще направи необходимото да предупреди партньорите си да не инвестират в България. „EABG бе поканена чрез посредник от офиса на министър-председателя да обсъдим възможността за участие в проекта за „Формула 1″. Ние споделихме пред посредника, че EABG няма да бъде заинтересована, но той спомена, че така ще се открие шанс и за други инвестиции, а проектът за „Формула 1″ е добра възможност, защото по него е свършена много работа. Ние бяхме в региона и решихме да се отбием за един ден и да проверим за какво става въпрос“, обяснява в писмо до „Сега“ изпълнителният директор Раид Абу Худра. Това, което е преляло чашата обаче, е представянето на фирмата в официалните прессъобщения на Министерския съвет и на Министерството на икономиката като държавна вместо частна, на собственика Мохамед Абдул Жалил ал Блюки като шейх вместо като бизнесмен от уважавана фамилия и на преувеличаването на подписания документ – „писмо за намерение“, обяснява изданието. То цитира и премиера Бойко Борисов да казва: „Приех представителите на фирмата по изричното настояване на депутата Румен Петков и председателя на федерацията по мотоциклетизъм Богдан Николов, които твърдяха, че са намерили инвеститор за проект. Който и депутат да бе поискал подобна среща, бих се съгласил. Питайте тях защо собственикът бе представен като шейх, а фирмата – като държавна.“

Борисов казал още, че няма да се извинява, защото няма за какво. А може би трябва все пак да се извини за проявеното доверие към Румен Петков, който не е „който и да е депутат“?

Както се вижда инвеститорът не е инвеститор , а шейхът не е шейх. Какви са обаче фантазьорите, които стоят зад тази интрига,с която за пореден път гонят „истинските пари“ от България? Те обичат себе си, но са вредни за България. Такива като тях направиха една приятелска държава, благоразположена като инвеститор след освобождването й от иракска окупация, в отритнат за дълго потенциален партньор. От високопоставен представител на тази държава знам, че богатите кувейтски граждани биват съветвани от собствената им държава да обикалят отдалеч България заради печалния опит на кувейтски бизнесмени с тукашната корупция и немарливост. Сега към Кувейт в бойкота ще се присъедини и Абу Даби, защото там вече сме инвестирали категорично в антирекламата на България.

В интервю за Frog.news председателя на Българската федерация по автомобилни спортове, председател и на Съюза на българските автомобилисти и Вицепрезидент на FIA (Международната федерация по автомобилизъм) Георги Янакиев, подведен да говори за „арабския шейх“, трудно скрива учудването си, че се е намерил „инвеститор“ за „Формула 1“ – занимание за богати хора, способни да дадат пари за билети от по няколко стотин евро. Само забележката му, че държави като Русия и Германия са се отказали да строят подобни писти, би трябвало да „звънне камбанката“ в тукашните управленски глави.

Тук обаче, както казваше един от известните политици от близкото минало, в главите им още „кънтят залповете на Аврора“. Явно революцията продължава – и без тройната коалиция, саморазрушително, по троцкистки. Вместо да качат такива, като Румен Петков, на мотоциклета на историята и да го пратят в трета глуха, му позволяват да бъде първа писта. А после се правят на учудени, че откъм инвеститорите в чужбина, щом чуят за България, се разнася предупреждението: „пистааа“!

От: http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional