Свободата днес и тук 16 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Съновник за сановници

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

В деня, когато се разбра за измислиците на (без)отговорни държавни фактори за някакъв проект за автомобилна писта с несъщестуващ арабски инвеститор, премиерът Борисов обещал не една, не две, не три, а цели…седем магистрали в рамките на неговите премиерски мандати. Демонстрирайки строгост, премиерът заявил по този повод пред работници на строящата се магистрала „Люлин“, че и в най-лошите си сънища не са сънували, че той ще им е началник- да внимават. Съвсем на яве!

Легнах успокоен и засънувах най-хубавите си сънища- „магистрални“, както се изразяваше др. Тодор Живков, когато искаше да ни впечатли с някаква „бомбастика“ ( както казваше пък н.в. премиерът Сакскобургготски-другият , от когото Борисов твърди, че се е учил).

Яви ми се идеалната монархосоциалистическа България. Гъмжи от магистрали и ядрени централи: енергиен център на балконите- в смисъл, на всеки балкон, по един енергиен център. Викам си насън : “нали народът така пожела, обяви чушкопека за най-голямото постижение на българския гений“!На всеки чукопек грее ликът на централния енергиен балканец Първанов.

Всички магистрали, бълнувам блаженно, водят към нашия Рим – Димитровград. В монархосоциалистическа България той беше посочен от зрителите на БНТ за обекта на века.

Накъдето и да погледнеш – Стара планина, извисяват се планини от качествена кайма с тази одобрена от земеделското министерство марка. Цвърчат предизборни кебапчета; ромитe, току що пристигнали за малко от Париж, обсъждат на френски цените на булките, а руски солдати се облизват освободително: „хорошая булка, давай сюда“. Спомнят си щастливите времена на езиковите недоразумения с (не)съвпадението на думичките „хляб“ и „невеста“ на братските ни езици.

По пистата на „Формула 7“ ( няма да изостава от броя на магистралите, я!), с 356 евро на час профучава арабски шейх, дегизиран като Румен Петков. Всички, строени в шпалир, искат да ръкопляскат почтително, но не могат. От болида политат обяснителни листовки. В тях се припомня, че според арабската поговорка „ с една ръка не се ръкопляска“. Хората се споглеждат и се досещат, че тук вече цари справедливост и на крадливите им режа ръцете в съгласие със законите на Шариата. Така че – край с аплодисментите. Просто няма кой!

Глух тътен озвучава веселбата. Идва от партизанските отряди на Волен, които стрелят по летящата чиния на Доган с халосни патрони. От чинията, с форма на барбекю, им се плезят и заговорнически подхврълят по някой противокартечен кокал.

Шумно е, но е весело. Бълбука „Южния поток“ в сянката на АЕЦ „Белене“ „имени Путина“. Захранват се мощно с ток и газ безбройни нови мощехранилници и газифицирани ядрени чушкопеци.

Направо не ми се събужда. Да му мислят будните българи.

Блогът на Иво Инджев - http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional