Свободата днес и тук 16 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Фармулата на пистата: 75 на сто лъжа, останалото – намерения

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

Малко припомняне на предисторията на скандала около мнимите арабски инвестиции в абсурдния проект „Фармула 1“ в държавата с най-лоши условия за автомобилен транспот в ЕС ( България) няма да навреди ( понеже, както обикновено няма на кого- виновни не съществуват).

“Майстор на спирта
By Иво Инджев ⋅ март 18, 2009 г.

Знаете ли, че Румен Петков, който навремето беше и министър на вътрешните работи, а сега е ( отново) само адски, дяволски важен кадър на управляващите социалисти ( редовен сътрибунник на шефа Станишев по партийните трибуни), е заслужил най-после признание за неговите комбинативни качества?
Великият комбинатор, този висш партиен ум, най-сетне е удостоен с титлата „Заслужил майстор на спорта”.
Не сте познали, ако сте направили връзка с незабелязаното от прокуратурата едноседмично пътешествие на тогавашния шеф на МВР Румен Петков през декември 2007 г. в един от най-луксозните курорти на света по повод любимия през настоящия мандат на червените спорт – мотоциклетизма ( нали самият Станишев язди столетницата, пардон- мотор, с надежда да бъдат пришпорени някои младежки симпатии) !
Майсторски ход в историята на чиновническото нахалство беше Петков да поведе делегация от трима министри и един заместник-министър ( че и булките на повечето от тях) на шампионат по мотоциклетизъм в столицата на европейския лукс Монако за близо седмица време.
По-късно на Българската федерация по мотоциклетизъм, обявена за спонсор на „мероприятието”, оглавявана от близкия приятел на Р. Петков, другаря му Богдан Николов, бяха отпуснати от бюджета още милиони левове. Както би казал миличкият мечо Пух: колкото повече, толкова повече ( наглост, подплатена с държавна пара).
Но се оказа, че др. Петков получава званието „Заслужил майстор” за „развитието на кореспондентския шах”.
Като един недоразвит индивид, който има представа от шах (макар и да съм бил кореспондент) няма да взема отношение за „кореспондентския” такъв.
Не мога обаче да не кажа най-подходящото нещо за този състезател: наздраве!”

По същото време и по повод „воаяжа в Монака“ в. „Сега“ писа тогава:

“Мотоциклетната ни федерация (БФМ) с шеф Богдан Николов сама се е натиснала да плати масрафа на министрите при воаяжа им до Монако, пролича от представените вчера документи.
Както е известно, в края на ноември 2007 г. голяма „делегация“, включваща тогавашните вътрешен и военен министър – Румен Петков и Веселин Близнаков, този на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов плюс председателя на ДАМС Весела Лечева и зам.-министъра на финансите Кирил Ананиев отиде за седмица в Монте Карло на разноски на БФМ. Там бяха наградени две мототрасета – „Горна Росица“ и „Долна Митрополия“, както и носителят на еврокупата Александър Георгиев.
Случаят придоби скандални измерения и заради разходката на политиците на чужда сметка и заради „последствията“ от тази разходка. А те бяха, че от всички пари за спорт, отделени от бюджетния излишък, БФМ получи половината – 3,9 млн. лв. Лечева призна, че това решение на правителството е било заради проект, подписан от тримата мотоминистри. Самият Румен Петков си призна, че е ударил едно рамо на добрия си приятел Николов и не видя нещо нередно в това. Само че тези 3,9 млн. бяха дадени за довършването именно на наградените в Монако писти, в които уж не бе вложен нито лев държавна пара. И на практика излезе, че с бюджетните 3,9 млн. се покриват „частните“ разходи по вече направените писти.

А Богдан Николов и вчера не спря да учудва: „Не виждам проблем с пътуването до Монако. Все едно да питаме защо канцлерът на Германия беше на футболния мач, какво прави там и кой му е купил билета. Спортът и политиката не бива да бъдат смесвани, тъй като политиката не помага на спорта, а спортът помага на политиката.“
Това последното е правилно, но явно важи в Германия, откъдето е примерът на Николов. Защото не се е чуло г-жа Меркел да е издействала държавни пари за Германския футболен съюз, въпреки че спортът й помогна да си направи пиар с появяването на трибуните на Евро`08. В България става тъкмо обратното – политиката помага на спорта, но не на кой да е, а на мотоциклетния…
А на думите: „Тези министри бяха в Монако не в качеството си на министри, а като членове на оргкомитета на Гран при“, Богдан Николов едва ли и сам си вярва. Защото същите тези членове на оргкомитета точно като министри му „харизаха“ 3,9 млн. лева срещу 2 млн. на всички останали федерации за олимпийската подготовка за Пекин`08.”

Толкова с припомнянето- колкото за вас, „обикновените читатели“, толкова, че и доста певече, за необикновения ни премиер Борисов. Нали щеше да раздава безпощадно справедливост за безобразията на тройната коалция?! Вместо това, Румен Петков и компания се оказват не само легитимни, но и приоритетни съучастници в нови и нови далавери гърба на България.

Имало опасност от влошаване на отношенията ни с арабските държави, изрази загриженост външният министър Николай Младенов във връзка разразилата се афера с фалшива и подвеждаща информация за намеренията на бизнесмен от Абу Даби. Негов представител пък, под зоркия поглед на Румен Петков, заяви, че „само“ две трети от сканадала била истина . Страхотно! Имаме намерения, споделени от правителството, от които 75 на сто са официално призната от арабина лъжа!

Честито на „верващите“!

Блогът на Иво Инджев - http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional