Свободата днес и тук 15 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Коалицията „Формула 3″ от Първанов,Борисов и Сидеров

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

В телефонно интервю за Би Ти Ви премиерът Борисов изглежда се ядоса толкова много на Иван Костов за критиките му на икономическа тема, че го обвини за спиране на “реактори” в ТЕЦ-Варна (където може да има само турбини!). Запитан да коментира тезата на Костов за заспиващата икономика, Борисов избухна:

“…тя заспива, защото ние трябва да затворим шестте реактора на ТЕЦ – Варна, заради глупавата икономическа политика за Мариците. Така че ги моля да… Аз много повече от тях мога да им обясня за безобразията, които са правили.” ( “Фокус”)

Интересното в това малко и почти ядрено избухване е, че Борисов практически се съгласява с Костов, защото не оспорва твърдението му за заспиващата икономка, но му прехвърля вината за задействането на детонатора като бомба със закъснител от повече от 10 години. Общо взето повтаря изригването на Волен Сидеров от парламентарната трибуна в първия ден на новия политически сезон, когато лидерът на “Атака” обеща да започне партизанска война ако не успее да докаже, че именно Костов е виновен за днешните проблеми на управлението.

В същото време самият Борисов и правителството са похвалени днес във в. “Труд” от президента Първанов за енергийната политика по следния категоричен начин:

в. “Труд”7.092010 г. Г.Първанов:

“Важното е, че кабинетът прие големите енергийни проекти като свои и сега трябва да имаме консолидирана позиция на институциите за ускоряване на реализацията им.”

Така е, това е важното, всичко останало е “шменти и капели” ( по изрази на Борисов) за заблуда на противника- т.е. на теб, уважаеми читателю, който си вярвал в нещо друго.

Кратко и ясно е обобщението на президента в отговор на въпроса на вестника какви са отношенията му с премиера: “Като цяло са добри”, констатира той, макар от кумова срама да си оставя вратичка за евентуални “критики” между институциите (въпросните “шменти и капели”). Критиките обаче Първанов си запазва за военния министър Аню Ангелов – надълго и нашироко го атакува, давайки да се разбере, че очаква от него да отстъпи по спора за избора на началник на военното разузнаване защото той като главнокомандващ вече веднъж бил отстъпил по предишен кадрови въпрос.

И докато самият Борисов не вижда проблем в общуването с Румен Петков като гарант за (мними) арабски инвестиции във (фантазиите на тема)”Формула 1”, неговият заместник по правителствена и партийна линия Цветан Цветанов иронизира пред “Нова телевизия” също днес (по повод скандала и разкриването на подателите на мейлите до Абу Даби с искания за милиони от страна на “шегаджии”):

„От това, което имаме като информация, не става въпрос за нещо, което е свързано с рекет, изнудване, а по всяка вероятност това са фенове във Фейсбук, техният профил е точно такъв. Може да се направи заключението, че става въпрос за една шегичка. А и може би са видели, че Румен Петков е инициатор на тези инвестиции. Може би затова са се пошегували“.

Съгласен съм: човек като види Румен Петков едновременно до Първанов ( снощи на тържеството в Пловдив за съединението, където по оценка на пловдивското издание на в. “ 24 часа” се бил събрал “политическият елит”) и същевременно същият се оказва между особено добре приетите в кабинета на Борисов депутати, му иде да се шегува. Както преди три години се “шегуваше” по адрес на Борисов днешният му верен съюзник от “Атака” Слави Бинев:

„Не правя никаква разлика между ГЕРБ и БСП, тъй като неформалният, формалният или формалинов лидер на ГЕРБ е бил част от тази партия, след това си е хвърлил книжката и започнал да отваря вратите на царя.
Срещу нас стои един фарфарон, който всячески се опитва да изкара, че това, което върши по задължение, е нещо изключително.
Провокира ме също така дебелащината на един самовлюбен в себе си човек, който никога не съм чул да признава, че е сгрешил.“ ( News.bg)
(21.09.2007)

И така, да обобщя и аз:

Управлява ни правителство с яростната парламентарна подкрепа на онези, които неотдавна наричаха Борисов “самовлюбен фарфарон” и “формалинов лидер”, чиято “дебелащина е за учудване”. Това правителство все повече се харесва на президента Първанов, защото е прегърнало руските енергийни проекти като свои и се опитва да прегърне по същия начин и арабските несъществуващи проекти за “Формула 1” ,като за целта прегърне посредничеството на Румен Петков и заклейми сините врагове за “реакторите” на една топлоелектрическа централа като причина за днешното заспиване на икономиката.

Никой не се сеща да събуди президента с въпроса дали е готов да се прегърне и с Волен Сидеров, който е прегърнал всичко руско отдавна и се изявява като острие на атаката срещу всичко “синьо”, толкова омразно и на Първанов. Явно харесването по проруска линия е взаимно, но интимно, някак не е за показване пред хората, но сега е все по-здраво скрепено не само от любовта към вечната дружба, но и от омразата към общия враг ( партията с цели 5 депутата в парламента).

Какво ли ще се пръкне от това страстно прегръщане? Формален въпрос за “формалинов” лидер на формиращата се тройна коалиция Първанов-Борисов-Сидеров на пистата “Формула 3”.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional