Свободата днес и тук 15 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Надеждата (за справедливост )тук умира първа

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

“Говорителят на Софийската градска прокуратура Маргарита Немска не потвърди, но и не отрече появилата се в медии информация.
Преди дни пред в. „24 часа“ близки на лидера на партия „Българска левица“, който почина внезапно през август на 54 години, заявиха, че се съмняват, че смъртта му е естествена. Според официалното заключение на съдебните медици той е починал от панкреатечин шок.

Още през февруари обаче, той разкри пред медии, че е бил заплашван от Алексей Петров, да не му пречи да придобие таксиметровата компания „Такси С-Експрес“. Божинов беше член на борда на директорите.
Той разказа още, че е бил притискан от хора от БСП да спре да се занимава с бившия съветник в ДАНС.

„Смъртта на Илия е не по-малко случайна от случайната стрелба срещу Манол Велев“, заявява пред „24 часа“ Пламен Николов – кум на сина на Божинов. Николов беше парламентарен секретар в кабинета „Виденов“, но напусна поста си след скандал с премиера.

Дали смъртта на Илия Божинов ще бъде вплетена в обвинението срещу Алексей Петров и групата, която е ръководител, ще решат наблюдаващите прокурори, заяви днес прокурор Немска пред bTV.“
БГНЕС.

Налага се да припомня отново какво заяви пред Радио Дарик ( а по смисъл – не само там) Илия Божинов: „Когато имахме такива противоречия с Алексей Петров за такситата, тогавашният секретар на партията Васил Калинов ме извика и каза: „Илия, не се занимавай с тази работа. Другарят Първанов, той тогава още не беше президент, а беше ръководител на БСП, е обещал да го подкрепяме и не трябва ние да се замесваме в тази работа“.

Както се вижда Божинов лично и изрично посочва Първанов като кукловод на Алексей Петров, но това обвинение на покойника днес е модифицирано като посочване на „хора от БСП“. Отгоре на всичко Николов прави аналогия с Манол Велев, но и по този повод никой не смее да спомене съответно аналогията с Първанов, макар да е видно, че „сюжетните линии“ се преплитат.

Понеже вече няколко пъти съм припомнял твърдението на Илия Божинов за Първанов, включително в книгата си „Президент на РъБъ“, нека да „разнообразя“ малко цитата, за да не си помисли някой, че съм „зациклил“ на няколко приказки, „случайно изтървани“ от Божинов ( когото съм посочвал нееднократно, като първият проговорил ляв политик, вътрешен човек в БСП от високите партийни етажи на организацията, по темата „Първанов“):

“Алексей Петров се договарял и с Първанов
вторник, 16 фев 2010 г.

BNEWS, Димитър Кьосемарлиев
Хора като Алексей Петров вършат черната работа на всяка власт, смята Илия Божинов от Българската левица
„Аз пречех на Алексей Петров да влезе в борда на директорите на такситата, на който бях председател, и той ме заплаши, че ще ме убие”. Това разказа в специално видео интервю за BNews Илия Божинов от „Българската левица”.
 
На следващият ден пък му се обадил червеният Васил Калинов, който тогава бил секретар на БСП, и му казал следното: ”Ти недей да пречиш на Алексей Петров, че той се е разбрал с председателя”. Лидер на БСП тогава беше настоящият президент Георги Първанов”.  

Дали прокуратурата, която малко закъсня да разпита Божинов, няма да се поинтерсува от това видео? Като гледам как прокурорката Немска не смее да спомене Първанов, а го слага в графата „хора от БСП“, това ми се вижда малко вероятно. И няма смисъл да се надявам на друго. Надеждата ( за справедливост) у нас обикновено умира първа- отровена или застреляна, няма значение. Просто я убиват методично и безнаказано.
 

Блогът на Иво Инджев - http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional