Свободата днес и тук 11 Декември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Октоподи и медузи в държавното джакузи

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

Състав на Апелативен съд София определи мярка за неотклонение на Алексей Петров домашен арест и потвърди, че няма организирана престъпна група „октопод“ от осем души. Има организирана престъпна група само от трима души – Марчело Джотолов, Алексей Петров и Антон Петров. Няма и достатъчно данни за разгласяване на информация, която е била държавна тайна. ( Агенция “Фокус”)

Това се очакваше. Но като става дума за очаквания, има и по-интересни. Разбираемо е най-известният арестант на републиката да каже (отново, този път на път към домашния арест), че обвинението е скалъпено. Но какво конкретно се крие зад репликата му пред журналисти, че това било направено, за да се прикрие “истинския октопод”? Дали го е посочил пред следователите?

Ако Алексей Петров не е, кой е наистина тогава? Или пък трябва да приемем версията на двамата поредни вътрешни министри от времето на кабинета “Станишев”, че в България нямало организирана престъпност, а само организирани престъпни групи. Министър Миков дори ни беше обнадеждил като каза веднъж, че тези групи били известни на МВР. Защо обаче така и не сподели с нас повече, така и не стана ясно.

Не знам дали в подземния свят има единен център на тежката престъпност, за каквато с смята организираната такава, но в надземния нещата са видими с просто око. Но не е толкова просто те да бъдат изречени публично по простата причина, че става дума за организирана по все по-престъпен начин консолидация на медийна власт. Тя не дава да се говори на тази тема от нейните собствени трибуни.

Най-лошата “новина” във връзка с това е, че ако в противопоставянето на “килъри”, “нагли” и “октоподи” властта вдъхва доверие, то на фронта на ограбването на свободното слово тя не само не се противя на узурпаторите, но явно ги покровителства. И косъм от главата на медийните босове не е застрашен от затворническо подстригване.

За да не съм голословен , мога да кажа, че в момента тече поредното голямо разместване по върховете на влиятелни телевизии с национален обхват. Тайната за това се пази сякаш е военна.

Защо? Медиите не трябва ли да бъдат най-прозрачното нещо в една държава с претенции за демократичност? Или прозрачни у нас са само подводните мекотели (с доста твърди алибита) с екзотични названия- “октоподи” и “медузи” , отгледани в държавно субсидирани джакузи.

Блогът на Иво Инджев - http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional