Свободата днес и тук 11 Декември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Алексей Петров бил готов да влезе в политиката

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Mediapool.bg

Соченият за глава на престъпната група "Октопод" Алексей Петров бил готов да влезе в политиката, тъй като очевидно се налагало. Това обявиха в сряда председателят и заместник-председателят на РЗС Яне Янев и Атанас Семов, след като се срещнаха с Петров. Те му занесли като подарък грозде и ябълки.

Ден след като съдът го пусна от следствената килия и му наложи домашен арест , пред дома на Петров в столичния квартал "Лозенец" се изви опашка от очакващи да се срещнат с него. Освен двамата политици, за симпатизант на чиято партия Петров се обяви след уволнението му от ДАНС, при него били сътрудничката му Дария Крачунова, адвокатът му Ина Лулчева и заместник-главният редактор на вестник "Галерия" Явор Дачков.

В паркирана наблизо кола чакали още бившият издател на вестник "Уикенд" Недялко Недялков и главният редактор на "Галерия" Кристина Патрашкова.

Свидетели на внезапното оживление в тихата уличка са били двама служители на МВР, наблюдаващи дома на Петров от своя автомобил.

"Алексей Петров сподели еднозначно готовността да се захване с активна политическа дейност, тъй като очевидно това се налага", каза Семов, цитиран от БГНЕС.

От РЗС предложили на бившия агент на ДАНС да оглави партиен експертен съвет по Национална сигурност и нов конституционен ред. На което, според Янев, Алексей Петров отговорил така: "След хаоса винаги идва най-добрият ред – това е закон на физиката. Новият ред ще се създаде с нова Конституция, която ще смени 20-годишния министър-председателски тип управление, с нов тип държавно устройство".

От разговора лидерът на РЗС се убедил, че Петров ще прояви нужната гражданска активност в близките седмици. Той имал намерение "да заеме по-активна позиция за стабилизиране на правовия ред в държавата, защото се убедил, че българските граждани не бива да са безучастни към случващото се по отношение на репресивния режим, който управлява страната".

Алексей Петров казал, че имало хора, признали пред него, че им е било поръчано да осъществят посегателство срещу него, за което обещал да разкаже подробно на медиите.

Продължавайки с месианските си послания, които отправяше публично при всеки случай на среща с медиите по време на съдебни дела, бившият съветник в ДАНС даже припомнил мъдрост на Атанас Буров, "че България винаги е управлявана от бивши или бъдещи затворници".

"Първата информация, която Петров обоснова е, че истинските престъпници не са в затвора", заяви лидерът на РЗС.

"Добре съм, надявам се следващата седмица наистина да поговорим", казал самият Алексей Петров, появил се по анцуг пред натрупалите се журналисти от други медии.

От: http://mediapool.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional