Свободата днес и тук 08 Декември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Спуканите тъпанчета на сляпата ни публичност

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

Ядреният експерт Георги Котев обяви в телевизионното предаване на Нова телевизия “Станция нова”, че начело на българската енергийна мафия се намират бившият енергиен министър Румен Овчаров и настоящият президент Георги Първанов.

След като Котев беше приет миналата седмица от министъра на икономиката , енергетиката и туризма Трайчо Трайков, българските медии единодушно цензурираха този факт. Нямаше и официално съобщение от страна на МИЕТ. Явно е имало причина Георги Котев да настоява там да бъде още един “луд”, като моя милост.

Като свидетел на разговора, поканен от Георги Котев, публикувах в този блог резюме на събитието. Стойко Стоянов, другият журналист, присъствал там по настояване на Георги Котев, направи същото в сайта “Фрог нюз”.

Министър Трайков, да напомня, призна на срещата с Георги Котев, че в България има енергийна мафия. Направи го дори без да бъде питан – сам пое инициативата по темата. Да си спомняте някога някой толкова високопоставен представител на властта, да е правил подобно сензационно изявление? Но това не се стори интересно на българските медии.

Сега, когато познавачът на кухнята на ядрената енергетика Георги Котев посочи дори поименно лицата на въпросната мафия, ще “прогледнат” ли най-сетне слепците?

Никой не иска от тях да “прозрат” чудодейно истината, истината и само истината- тя се доказва другаде. Но като са слепи ( понеже досега, от поне две години, по въпроса можеше да се прочете нещо само в интернет), глухи ли ще останат пак слепците за предизвикателството, което се чу за първи път в националния ефир от всички зрители ( слушатели), чиито тъпанчетата не са удобно спукани?

Такова премълчаване, характерно за малодушието на българските медии, ще бъде крещящо доказателство за осакатяването на българската публичност, чиито сетива са изнасилени и унизени в служба на нещото, което отдавна наричаме с обобщаващата многозначителна дума мафия.

Блогът на Иво Инджев - http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional