Свободата днес и тук 28 Септември 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Вътрешният министър нямал достъп до сметката от 1 млн. евро, за която го обвини Трактора

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Mediapool.bg

Аз съм удовлетворен от всичко, което се случва в годината на управлението на политическа партия ГЕРБ и това, което правим в МВР, каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в неделя в предаването "На четири очи" по Нова телевизия.

Цветанов, който след решението на съда да освободи Алексей Петров под домашен арест, обяви съдебната система за част от организираната престъпност, коментира, че обвинението върви по своя график, а съдебната система той разглежда като един съюзник на държавата в борбата срещу организираната престъпност и корупцията. Но всеки трябва да се бори срещу пороците, които съществуват в собствената му система, добави министърът.

След като се озова в дома си, Алексей Петров-Трактора се срещна с лидера на РЗС и журналисти от в. "Галерия", които оттогава ежедневно тиражират обвинения към Цветанов за търговия с влияние, за имотни нарушения, както и за финансиране на ГЕРБ от Петров.

Пред Нова телевизия Цветанов посочи, че свързваната с Алексей Петров "Лев корпорация" никога не е имала нещо общо с изграждането на ГЕРБ и, че той самият няма информация компанията да е сред спонсорите на партията.

Според цитирано от в. "Гласове" изявление на Петров, Цветанов, в качеството си на бивш зам.-кмет на София по сигурността, е отговорен за изчезването на около 1 млн. евро, внесени като гаранция по проект на белгийска компания компания за изграждане на видеоваблюдение в столичното метро.

В неделя сутринта Цветанов обясни в предаването "Станция Нова" на Нова телевизия, че в случая става дума за договорката със Съюза за стопанска инициатива (ССИ) на Алексей Петров, за събиране на парична гаранция за проекта. По-късно в предаването "На четири очи" по същата телевизия Цветанов заяви, че никога не е имал спесимен за сметката, която, според обясненията му, е била на "Лев корпорация" и чуждата фирма.

Не сме позволили средства на Столичната община да се дават за никаква парична гаранция по проекта за изграждане на този център, заяви Цветанов в сутрешната си тв изява.

"Става дума за проект, предложен от една белгийска фирма, за център, в който да се прави видеонаблюдение на метростанциите. Като това всичкото трябваше да бъде дарение за Столична община. Столична община по този проект не е дала един лев, няма и да даде никакъв лев и Столична община не дължи абсолютно нищо към тази фирма, защото в тази фирма, поне това, което беше представено тогава пред Столична община, тя оперира с пари от европейски програми, които са насочени с подобна дарителска дейност, които да минават към местната власт", разясни вицепремиерът.  

По думите му общината заявила, че ще се откаже от проекта, ако е свързан с подобна парична гаранция. "И тогава вече с Боян Чуков (представител на Алексей Петров и ССИ-бел.ред ) и белгийците се договорихме за тази парична гаранция. Но тук Столична община, и точно това е моментът, който трябва да бъде споменаван винаги, защитили сме интереса на Столична община и не сме позволили да се дава парична гаранция от общината в София", заяви министърът. 

Във вечерната си тв изява той уточни, че никога не е имал достъп до сметката на събраната парична гаранция, която според него била на белгийците и "Лев корпорация".

Цветанов заяви, че не се притеснява от евентуалното влизане на Алексей Петров в политиката. Избирателите са тези, които преценяват кой да влезе в политиката. За мен е важно да има една обективна журналисти и хората да са тези, които да преценяват кой е прав и кой не е, коментира министърът.

Не смятам, че Алексей Петров е заплаха за политиката, защото българските граждани много добре осъзнават кой е той и какво представлява, добави той в интервю за предаването "Станция Нова”. На въпрос защо премиерът Борисов не се изказва във връзка с обвиненията на РЗС за имотите на вътрешния министър, Цветанов припомни коментар на Борисов от петък след срещата с Европол и поздравленията от Сикрет сървис. Тогава премиерът каза - "за мен е важно какви са оценките на директора на Европол, каква е оценката на евроатлантическите ни партньори, а оценката, която я дава Алексей Петров просто е без значение”.

От: http://mediapool.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional