Свободата днес и тук 29 Септември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Подписан е график за проучване на българското трасе на “Южен поток“

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Mediapool.bg

"Газпром" и Българският енергиен холдинг (БЕХ) подписаха в петък споразумение за извършване на предпроектното проучване за българския участък от газопровода “Южен поток“, предадоха руски агенции и "Блумбърг".

В документа са определени механизмите и графиците за сътрудничеството на двете компании при провеждането на технико-икономическите разчети при стоежа на “Южен поток“ на българска територия, посочват от “Газпром“.

Споразумението се парафира само ден след телефонния разговор между премиерите на България и Русия Бойко Борисов и Владимир Путин, в който двамата се разбраха до 15 ноември да се създаде и смесеното дружество между “Газпром“ и БЕХ, което ще ипрувлява проекта у нас.

“Реализацията на “Южен поток“ продължава по набелязания график. В съответствие с постигнатата миналата седмица договореност е подписано споразумени, което задава нов темп на работа по проекта в България“, пише още в съобщението на руския концерн.

"Между "Газпром" и Българския енергиен холдинг не останаха никакви противоречия. Няма препятствия пред създаването в най-близко време на съвместно предприятие, което ще се ангажира с проектирането, строителството и експлоатацията на българския участък от тръбопровода", се казва в съобщението на руския монополист.

“На “Южен поток“ му е съдено да бъде съпътстван от успеха. Ние сме уверени, че националните предпроектни проучвания за цялото трасе на газопровода ще бъдат завършени в максимално сбити срокове и още в първото полугодие на 2011 г. да можем да вземем решение за оптимизацията на маршрута на газопровода до Европа, отчитайки всички предвидени варианти“, заявява шефът на “Газпром“ Алексей Милер в разпространеното съобщение.

Строежът на "Южен поток" се очаква да започне през 2013 г., а уверенията на “Газпром“ са, че първите доставки на руски газ за Европа по алтернативното на Украйна трасе ще тръгнат до края на 2015 г.

По повод подписаното споразумение американският посланик Джеймс Уорлик коментира пред БНР, че българите заслужават повече прозрачност що се отнася до енергетиката като цяло и по-специално що се отнася до "Южен поток". Според него българското правителство трябва ясно да се ангажира за "Набуко" и т.нар. Южен коридор, защото този проект може да гарантира диверсификацията и енергийната сигурност.

От: http://mediapool.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.




Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.



Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev



 



Story of Stuff



Подкрепете този сайт





Red House Sofia




Valid XHTML 1.0 Transitional