Свободата днес и тук 15 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Малката перла обръща колата

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Евгений Дайнов

И все пак: защо едва сега правителството уволнява шефа на държавния строителен контрол? Държавата се размърдва едва, когато самият Бойко лавне – махайте го тогоз.

Но съвестта на уволнения лежи не само строителството покрай София и язовирите. Заради него България – ние – плаща санкции, наложени от Брюксел заради „Златна перла” и цял куп незаконни ски лифтове в защитени територии. Плевнелиев щеше да го маха още лятото – ама не би.

И – помните ли, как щяха да разрушават незаконните постройки край Бургас? Пънеше се някакъв млад чиновник пред камерите – до седмици разрушаваме всичко. Три месеца по-късно резултатът е една бутната къща от въпросното Рибрско селище, но тя си е бутната от собственика. Останалите си кютат.

На Бойко ми предстои да разбере нещо много важно. Съкрушителната му (уж) воля не може да съкруши нито една незаконна къща никъде из БГ-то, докато не започнат да функционират институциите. Например – прокурори, съдии и подобни. Докато тези типове са сред строителите на незаконни къщи, никой никога няма да бутне нито една къща никъде из България.

Началото на края на ГЕРБ няма да е триумфалното излизане от затвора на прословутия Трактор. Началото на края на ГЕРБ ще е неуспехът му да бутне нито една незаконна постройка.

За което, прочее, предупреждавах от самото начало: че за бъдещето на ГЕРБ можем да съдим по това, как Бойковците ще се справят с един-единствен частен случай – „Златна перла”, най-известната незаконна постройка в Европейския съюз.

Така падат големите – или ония с големите приказки. Малката перла им обръща колата...

Блогът  Общност на свободните хора - http://www.desnite.eu/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional