Свободата днес и тук 13 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

В. Томова: Дано до изборите да няма убити журналисти

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Frognews.bg

"Колеги, които се докоснат до Георги Първанов и до политическото му инженерство, трябва да очакват саморазправа. Не говоря за писъците и квиченето на "разследващите" журналисти, свързани с "Галерия", каза Веселина Томова, чието предаване "Афера" бе свалено от СКАТ.

„Всички мои анализи водят към Георги Първанов. За мен спирането на предаването „Афера” по СКАТ не e случайно. Шефът на телевизията Валери Симеонов нямаше никаква смелост и кураж сам да ме потърси, а трябваше да му се обаждам аз, за да ми каже, че ме сваля от ефир”, каза пред Frognews.bg Веселина Томова. По думите й е имало изключително много знаци, които преди няколко месеца са подсказвали падането на „Афера” от програмата на бургаската медия. Тя разкри, че й е било забранено да кани политици от всякакви партии, да говори за граждански движения, като трябвало да се занимава с разследваща журналистика, която не включва политика. Всичко това се е случило след излизането на Алексей Петров от ареста. Последните две предавания на Томова са били изключително остри и са били насочени срещу Трактора. Самата тя зададе няколко въпроса, свързани с финансирането на партия ГЕРБ от бившата барета, което най-вероятно е засегнала изключително много знакови хора.

„Зад „Съюз на стопанска инициатива” стабилно стои Лев корпорацията на Алексей Петров. В същото време съюзът  е близо до президента Първанов. Направих тази връзка в последните две предавания. Не мога да не си мисля, че зад свалянето на "Афера" стои дългата ръка на кръга „Първанов” и на олигарси, които си плащат”, каза още журналистката. Тя сподели, че е интересно да се разбере от къде СКАТ намира пари да се издържа, след като няма никакви реклами. Самата Томова е получавала по 150 лв. на предаване, като сама е плаща пътните си, когато се е налагало да идва в софийското студио на телевизията. Според нея това, което се случва, е безпрецедентно, защото започвал линч за неудобните журналисти, които посмеят да разкрият задкулисните игри на държавния глава. Тя подчерта, че Георги Първанов се е засилил да овладее цялото политическо пространство чрез машите в различни политически проекти и партии.

„Тук, разбира се, не става дума за писъците и квиченето на „разследващи” журналисти, свързани с вестник „Галерия”, защото имам огромни съмнения, че там случаят не е чист. Според мен е предизвикан умишлено. (б. р. – арестът на репортер на „Галерия” около къщата на Цветан Цветанов в село Шума) там няма нищо общо с посегателство върху словото и печата”, каза още Веселина Томова. Тя сравни своя случай с този на Светла Петрова, която е притискана, за да падне от ефир.

„Колеги, които се докоснат до Първанов и до това, което се случва с неговото политическо инженерство, което обхваща партии и медии, твърдящи, че нямат нищо общо с него, трябва да очакват явно саморазправа. Ще се притискат медиите ни, но дай Боже да не се стигне и до убийства на журналисти в България преди изборите”, категорична е Томова.

Според нея най-добрият пример за това как президентът играе задкулисно с партии, които иначе привидно го критикуват, е РЗС. Журналистката припомни, че след излизането си от ареста близкият до държавния глава Трактор е припознал партията на Яне Янев като своя.

„След изборите Яне безусловно подкрепяше ГЕРБ, след това стана яростна опозиция, а сега безусловно подкрепя Бойко Борисов, без обаче Цветанов и партията. Това означава, че трябва да се търсят някакви връзки между самия Борисов, между президента Първанов, РЗС и Алексей Петров. Трактора дори наблегна на факта, че е спонсорирал ГЕРБ. Ако започнем да правим връзка между Алексей Петров и проекта на Първанов, то тогава в политическото инженерство на президента би трябвало да стои и ГЕРБ. Връзките са отвратителни, задкулисни. Журналистите трябва да си отварят очите на четири”, каза още Веселина Томова.
От: http://frognews.bg/
 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional