Свободата днес и тук 22 Февруари 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

АБВ…Я да се разкарате!

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Божидар Божанов

Миналата седмица бяхме заляни от журналистически материали за новата партия (извинете – „проект“) на Първанов. Алтернатива за българско възраждане. Пълни глупости. Особено в деня на народните будители можем да направим съпоставка между ценностите и действията на истинските будители от българското възраждане, и на самопровъзгласяващите се такива.

Основният проблем с партията на Първанов не е, че президентът е тръгнал да прави нов бардак със стари ‘работнички’. Не е и че някакви хора с професия „политик“ пак ще се бутат да управляват. Дори проблемът не е, че журналистите им обръщат толкова внимание – това им е работата, а и това е едно от малкото неща, които се случват в политическия живот в България, като изключим „гей-гейт“ на Яне. Вярно е, социолози и политолози пак плъзнаха из предаванията, ама то само от избори живее ли се.

Проблемът тук е, че тази формация ще бъде наложена. Социолозите казват, че 17% биха гласували за евентуалната формация на Първанов. Разбира се на социолози не може да се вярва. Някои са съвсем едностранни. Но така или иначе много хора ще гласуват за Първанов. Забележете, че още даже не се знае кои ще са гюбретата около него – ама надали някого от гласуващите го интересува. Ще си позволя да нарека гласуващите за Първанов идиоти. Не че който и да е друг кандидат в последните 20 години е бил кой знае каква стока, но тук положението е по-тежко. Първанов се дискредитира многократно по време на двата си мандата. То не беше лов на защитени животни, не бяха сума ти пътни инциденти с кортежа му. Не на последно място – оркестрирането на тройната коалиция и връзването на себе си и БСП с Доган. А, имаше и една история с „Петрол срещу храни“ преди това. А, ами агентурното досие? Президентът е една дискредитирана личност и най-логичното нещо е да се оттегли отвсякъде след приключването на мандата.

Но не и в България. В България това да си дискредитиран нищо не значи – изглежда хората пак могат да видят в теб месията и да гласуват за теб. И после пак да те псуват. А хората, които ще го заобиколят вече сме ги псували – те са я някакви люспи от БСП, я затворници. Прекрасна картинка.

Ясно е, че винаги някой се натиска да е алтернативна на управляващите. След появата на ГЕРБ останахме без алтернативи. Само че това всичко е само привидно – алтернативи никога сме нямали. Та и сега – каква алтернатива ще е Първанов, като той е по високите етажи в държавата в последните 15 години. Като президент, председател на БСП, архитект на тройната коалиция. Обаче пак да се върнем на проблема – не малко хора ще го възприемат като алтернатива. Щото така ще им каже някой „по телевизора“ или във вестника.

Иначе казано – я да се разкарате, с вашите мераци за баницата. (Като казах баница – то вярно е и, че не е луд тоя дето я яде)

П.П. Горният текст звучи малко елементарно. Може би като статия във в-к Галерия. Но просто темата е елементарна.

Блогът на Божидар Божанов - http://blog.bozho.net/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional