Свободата днес и тук 03 Декември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Цветанов не отрече информацията за готвен атентат срещу Борисов

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Степан Хиндлиян

Вътрешният министър Цветан Цветанов "с половин уста" потвърди информацията в понеделнишкия брой на в. "24 часа", според която се подготвя ликвидирането на премиера Бойко Борисов.

"Не бих отрекъл информацията", заяви пред журналисти вицепремиерът и уточни, че ще се вземат необходимите мерки.

Твърдението за атентат срещу Борисов съвсем не е първото, но този път то идва точно в момент, в който управляващите са в доста неизгодна ситуация. От една страна те са притиснати от социалното недоволство заради осигурителната система и неразбориите в образованието, а от друга са атакувани заради имотите на двама от висшите си функционери – Цветан Цветанов и Андрей Иванов.

Това са теми, които, знаете, че никога не ги коментирам. За заплахите за живота на държавник и мерките, които се предприемат, само мога да кажа, че са адекватни. В голямата си част хората, които са имали застрашеност през последните години и месеци Националната служба за охрана (НСО) взима адекватни мерки, там, където се налага, се повишава съответната охрана при съответния риск, обясни Цветанов как стоят нещата.

Министърът не можа да обясни как така подобна информация от спецслужбите е изтекла към пресата. Независимо от факта, че той не отрече написаното, каза, че "винаги може да има публикации в медиите, които някой път да се разминават и с основните факти".

"Притеснителна е всяка една информация, която излиза като информация, която е към службите, но в случая специално не смятам, че трябва да правим някакво заключение за изтичането на информация", добави Цветанов.

Той припомни, че още докато е бил главен секретар, Борисов е получавал заплаши за живота си.

"Затова в тази посока само трябва да се държим към гарантиране сигурността на всички, които участват в държавното управление и тези, към които има заплахи", продължи Цветанов. .

Той отказа да анализира заявката на Алексей Петров за участие в президентските избори, тъй като "не коментирам изказванията на лица, които са част от организираната престъпност".

Очаква ни една доста динамична политическа година. Година преди местните и президентски избори за мен е по-важно да се концентрираме върху дейността на МВР, добави Цветанов.

От: http://mediapool.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional