Свободата днес и тук 29 Септември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Вечер пред телевизора

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Пламен Даракчиев

Днес, на пресконференцията си в София руският премиер Путин разясни на присъстващите как енергийният пакет на ЕС и либерализацията на преносът на газ ще увеличи крайната цена на горивото за европейските потребители. В същото време, докато руския премиер нахално и примитивно развиваше тезата за провала на третия енергиен пакет и високите цени, до него седеше безмълвен премиерът на България, страната взела участие в изработването на този пакет. Малко по-нататък също безмълвен остана Николай Младенов, външен министър и представител на страната ни в Европейската комисия.
Световните агенции непременно ще отбележат Путиновите предсказания за европейската енергетика. Но сигурен съм ще подминат презрително мълчанието на българския премиер и българския външен министър.
Пак днес, руска вълна бе един министър без порфейл, измислил едно от най-грозните прозвища за сънародниците те – външни българи. Гостът в „Сеизмограф“, почти като външен руснак обясни как съветската армия правилно ни е обявила война, правилно ни е окупирала и както се полага е отмъкнала като военна плячка целият ни държавен и дипломатически архив за периода 1939-1944. И в замяна ни е оставила българо-съветската дружба. За цели 45 години.
Май ще трябва да преглътнем още една проруска партия.
За третата ще трябва да почакаме да изтече мандата на Първанов.

Блогът на Пламен Даракчиев - http://www.plamski.net/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional